Plasa iubirii –vânzătorii de iluzii

     Viața de zi cu zi ne oferă multe căi de a ajunge acolo unde ne dorim. Însă vânzătorii de iluzii și-au făurit un mod de existență din a crea vise și a le vinde oamenilor de bună credință.

Cine sunt ei?

Vânzătorii de vise nu sunt decât  profitorii, care au învățat să obțină tot  ceea ce își doresc oferind poarta de intrare către o lume iluzorie, în care cu cât vei pătrunde mai mult, cu atât vei găsi mai puțin.

Ce vor ei?

Hai să revenim la principiile economiei de piață, o investiție minimă care să le aducă profitul mult visat. Să faci carieră, să ai o relație stabilă poate fi o investiție mare de timp și bani, dar iluzia nu costă și astfel aceștia devin mincinoși de profesie.

Să descoperim pe ce se bazează ei pentru a-și atinge scopul? Pornind tot de la principiile economiei de piață, ei evaluează cererea, apoi lansează oferta.

      Și dacă este să înțelegem cum reușesc să păcălească, să pornim de la ceea ce își doresc în general oamenii. Lăsând la o parte banii, puterea, satisfacția, fericirea, majoritatea oamenilor aspiră la o viață mai bună. Pentru asta fac performanțe în carieră, investind bogate resurse de timp și efort. Este lesne de înțeles că făuritorii de vise îți vor vinde ILUZIA UNEI VIEȚI MAI BUNE , a unei vieți care îți este pusă la dispoziție fără efortul tău, a unei existențe dorite sau nesperate.

      Pornind de la această dorință a oamenilor de avea o viață mai bună, ei oferă fiecărei persoane ce intră în cercul lor de interes „biletul câștigător”. Ei evaluează profilul psihologic al femeilor pe care vor să le cucerească, ținând cont de sistemul lor de valori, de cultura și educația primită, dar și de mediul din care provin. Pentru fiecare dintre ele oferă o formulă de nerefuzat.

      Fetei de la țară, pentru care viața de oraș pare fascinantă, ca o evadare din rutină, muncă și constrângeri îi oferă un colț de rai ce pare gratuit, în care mentalitățile satului par deplasate. Aici ea poate gusta din libertate. Însă cum puține lucruri sunt gratuite pe lumea asta, vine ziua scadenței și dacă vrea să continue să trăiască în paradis va trebui să facă compromisuri, îndepărtându-se tot mai mult de familie și de prieteni. Doar că nu durează mult iluzia și se trezește la realitate și că ușa raiului e închisă pentru ea și locul ocupat de alta.

       Fetei de la oraș îi poate deschide porțile lumii, însă odată ajunsă acolo, povestea se schimbă brusc. Departe de țară, familie și de toți cei dragi, ea va depinde doar de el și acesta va face regulile jocului. Viața ușoară și lipsită de griji se poate transforma fie într-o celulă, fie într-o viață de sclavie.

Ce îți vor mai vinde făuritorii de vise?

     Iluzia că ești iubită, iluzia că ești specială, iluzia că ești protejată. Și prinsă în plasa acestei iubiri neașteptate tu riști să te arunci în gol,  neștiind dacă vei fi salvată. Dar, nu durează mult și negreșit apare și cererea. Fie îți va spune că viața lui își cere drepturile, fie el are ceva probleme financiare în care tu l-ai putea ajuta și dacă nu ai, te poți împrumuta, fie vrea o dovadă de încredere sau iubire din partea ta și odată ce a obținut ceea ce și-a dorit, iubirea necondiționată se transformă în coșmarul unei relații condiționate de la început și până la sfârșitul, ce nu va întârzia să apară.

    Iluzia unui viitor  strălucit împreună, o carieră promițătoare, o stare materială de invidiat. Și ce-ți spui tu? Pare interesant. Ai în sfârșit bărbatul dorit de toate femeile și invidiat. Dar te-ai întrebat și tu, până atunci, ce a realizat? Cum au fost obținute veniturile lui și cine i-a sponsorizat nivelul de trai? Și constați lesne că în timp ce ar trebui să facă carieră, el se distrează și singura sa performanță e o viață comodă.

    Iluzia unei vieți de familie fericite, nu contează numărul amantelor în serie sau paralel pe care le frecventează și care  le determină pe multe femei să accepte un compromis neloial. Și paradisul vieții de familie este presărat cu suspiciune, stres, supărare, desconsiderație și singurătate. Din această lume uneori se iese greu, tocmai fiindcă el ți-a creat iluzia că nu meriți mai mult, tocmai pentru că ți-a simțit anxietatea provocată de schimbare.

    Iluzia că el este salvatorul tău. De cine te salvează? De familia care nu te iubește, de traiul în sărăcie, de stresul de acasă. El îți va crea iluzia că este singurul tău sprijin, prieten, singurul căruia îi pasă de tine și odată legăturile cu cei apropiați rupte, își va exercita în multe feluri controlul și manipularea asupra ta.

     La fel cum un copil deschide ochii și începe să perceapă lumea, ceea ce vede, ceea ce aude, ceea ce simte, devine universul lui, „iluzioniștii” îți oferă propriul tablou asupra lumii, îți oferă o oglindă aburită în care în zadar tu încerci să te vezi pe tine, îți oferă normele și principiile lor de la care nu ai voie să te abați, invocând pentru asta cerințele  proprii, moralitatea sau chiar religia, orice poate fi util pentru a-și atinge scopurile.

Și această iluzie e întreținută permanent, tocmai pentru că nu costă, efortul este minim, profitul pe măsură!

     Mincinoșii profesioniști sunt greu de depistat, ei știu să convingă, știu pe cine și când să mintă și mimica feței nu-i trădează, însă înțelepciunea ne învață să nu dăm crezare vorbelor în vânt.

Și îți mai trebuie încredere multă să-ți pui viața în mâinile unui necunoscut. Declarațiile, vorbele, zboară atât de repede, atitudinea se poate schimba atât de ușor.

    Dar viața ta merită să fie trăită fără ca cineva să poată profita de ea și investițiile de timp și efort pe care le vei face pentru dezvoltarea ta își vor merita rostul și te vor purta pe un teren mult mai sigur.

    Draga mea scoate-ți ochelarii pe care ți i-au dat iluzioniștii ca să vezi tu lumea și atunci vei constata cu surprindere că viața poate fi mai frumoasă fără ei.

Alege să nu te arunci în gol neștiind cu siguranță dacă vei fi prinsă.

 Alege să nu crezi în minciuni ambalate în staniol auriu care par dulci, dar în final îți lasă un gust amar.

 Alege să nu fii paiața profitorilor.

Alege să fii astăzi  persoana frumoasă, mulțumită de sine, de viața ta și de realizările sale. Tu ai în interiorul tău comori de putere, personalitate și suflet pe care încă nu le-ai descoperit. Alege să strălucești.

Cu mult drag, alături de tine, Brândușa

 

 

 


Lasă un comentariu