Scrie-ti si tu pe inima povestea iubirii

Din toate timpurile povestile de iubire au starnit pasiuni, au supravietuit vremurilor.

Si frumusetea unei relatii nou infiripate, nu consta doar in cine este el, sau cine este ea, ci si in povestea celor doi, care stabate asemenea unei comete timpul si amintirile.

       Si toate aceste frumoase povesti  ne invata un lucru : ca de multe ori nu e suficient sa visezi, nu e suficient sa astepti, ci  ca trebuie sa lupti ca visele tale sa prinda contur, sa muncesti, sa infrunti obstacole si mai mult decat atat sa ai tarie de caracter si mentalitatea invingatorului.

     Finala Cupei Mondiale din 2010 a fost marcata nu numai de succesul nationalei Spaniei, dar si de povestea de  dragoste a fotbalistului in voga Pique si indragita cantareata Shakira.

Dar cum a cucerit-o fotbalistul notoriu Gerard Pique, pe frumoasa si celebra cantareata ?

Intr-un interviu al Ancai Serea „Gerard Pique, din dragoste pentru Shakira”, acesta marturiseste ca s-au cunoscut la filmarile videoclipului Waka Waka, ce urma sa fie difuzat in finala Cupei Mondiale. Pentru a se intalni din nou, acesta i-a promis Shakirei ca va cuceri Cupa, lucru care s-a si intamplat de altfel. De atunci cei doi au fost impreuna intr-o frumoasa poveste  de dragoste.

Crezi in destin, sau crezi ca iti poti face singur destinul? a fost intrebarea reporterului.

Iata ce declara fundasul echipei„ F.C. Barcelona ” :

„Cred ca trebuie sa muncesti ca sa-ti creezi propriul destin.

Cu siguranta exista si lucruri deja stabilite pentru viata noastra, dar cateodata poti schimba lucrurile daca muncesti mult, daca iti doresti sa se intample.

Am cunoscut-o pe sotia mea atunci cand filmam videoclipul pentru Cupa Mondiala. Si apoi i-am promis ca vom ajunge in finala Cupei Mondiale si ca ne vom intalni din nou, pentru ca ea urma sa cante la festivitatea de incheiere.

Am facut asta si totul a functionat.

Nu stiu daca a fost destinul, sau nu, dar asa cum am spus, am muncit mult ca sa fac ca lucrurile sa se intample. Sa ajungi in finala Cupei Mondiale este intotdeauna dificil, iar eu am incercat sa-mi ajut echipa.

Am reusit, iar acum suntem aici!”

Vremurile se pot schimba, dar intrebarea sufletului indragostit ramane aceeasi: cum poti cuceri inima persoanei iubite?

Exista o arma secreta, o arma invechita,  din vremurile in care oamenii mai aveau inca maniere, gasita ridicola de multi in zilelele noastre. Ea se numeste pretuire. Pretuirea inseamna mai mult decat simpla admiratie, valorizare sau atentie. Pretuirea presupune respect pentru cele mai iubite valori ale unei fiinte umane. Presupune curajul de a te ridica la inaltimea asteptarilor lui, sau ei, tenacitate in a obtine cee ce-ti doresti cu adevarat.  Si uite cum cuvintele: „voi cuceri Cupa Mondiala pentru tine ”au avut efect. Si s-a tinut de cuvant si a cucerit si inima frumoasei si in acelasi timp succesul, faima, incununarea multor ore de munca si renuntare.

Un exempu prin care, in viata, poti atinge culmea pe care ti-ai dorit-o, care credeai ca e prea inalta pentru tine, gloria si iubirea. In spatele succesului se ascunde de multe ori multa munca, sacrificiu si abnegatie. Suna ca-n povesti, dar rezultatul merita efortul.

        Si desigur nu putem categorisi lumea doar  in disciplinati si rasfatati, dar sa recunoastem ca intalnim ambele categorii printre noi. In timp ce disciplinatii depun timp si efort sa ajunga la destinatie, rasfatatii sunt obisnuiti sa fie purtati pe brate. Ei vor dori sa primesca ceea ce-si doresc fara efort, asa cum au fost invatati pana atunci. Si daca nu vor primi, vor intoarce spatele, gasind nenumarati vinovati sau razbunandu-se. Ei isi pot petrece toata viata in asteptarea darului pe care soarta, in nemernicia ei refuza li-l ofere.

Vrei sa cuceresti inima persoanei dragi tie?

Intoarce ochii lumii asupra ta prin ceea ce esti, nu demonstrativ si te va remarca. Nu exista frumusete sufleteasca care sa stea ascunsa.

Daca vrei sa cuceresti, investeste in tine si in persoana iubita, in dezvoltarea voastra, doar relatiile disfunctionale stagneaza sau regreseaza.

Daca vrei sa cuceresti, demonstreaza-o prin fapte, nu prin politica. Politica te ajuta sa obtii pe termen scurt ceea ce vrei, dar nu sa cuceresti.

          Pare demodat sa mai incerci astazi sa depui efort sa cuceresti persoana iubita, poti sa dai chiar in ridicol. Dar sa recunoastem? Cate povesti de dragoste raman neimpartasite, pentru simplu fapt ca nici unul din doi nu a avut curajul de face primul pas?

Cate povesti de iubire nu au prins contur pentru ca unul din cei doi a tratat prea superficial relatia de cuplu ?

Si cate persoane care ar fi put fi fericite toata viata nu au format niciodata un cuplu, fiindca au ratat poate unica ocazie de a se intalni?

Daca vrei sa ai succes, trebuie sa fii o persoana hotarata. Sa stii ce vrei, sa stii cum poti ajunge, sa stii ce investitii de efort trebuie sa faci si mai mult decat atat sa nu ratezi ocazia ce ti se ti se deschide, s-ar putea sa nu mai ai parte de alta.

Daca vrei sa ai succes, trebuie sa fii o persoana disciplinata. Nu reusesti prea multe lucruri fara disciplina. Presupune ca vrei sa slabesti, dupa o perioada in care ai pierdut controlul greutatii tale. Fara disciplina crezi ca vei reusi? Sau in cel mai rau caz vei da vina pe alimentele cu reputatie buna in cura de salabire ca nu si-au facut efectul?

Daca vrei ai succes, trebuie sa fii o persoana care stie sa pretuiasca, numai asa vei invata autopretuirea, cea diferita de infatuare.

Exista intotdeauna pericolul sa fii concentrata pe problemele tale si sa uiti de cei care au nevoie de o vorba buna, de o apreciere, de o imbratisare, de un zambet, de o incurajare  sau un mic cadou,  o surpriza placuta, care aduc un fresh air sufletului. Cand ai daruit ultima oara, cand ai adus cu tine fericire?

In acelasi interviu, celebrul fotbalist Pique explica fundamentul unei relatii adevarate:

„Daca vrei sa functioneze ea trebuie sa fie exemplul tau.

Si acelasi lucru este valabIl si pentru ea in ceea ce ma priveste.

In ceea ce face, cred ca este cea mai buna si ea de asemenea incearca intotdeauna sa ma ajute in cariera mea. Ma incurajeaza intotdeauna sa fiu un jucator mai bun.”

  Toata investitia de atentie, consideratie, fidelitate, sacrificiu, sau chiar materiala, arata pretuirea pe care o acorzi unei persoane. Stii astfel si cand esti pretuita si cand nu esti.

Se pune intrebarea: de ce ar accepta  o femeie langa ea un barbat care nu o pretuieste, care ii este infidel, care o desconsidera, care o umileste sau o exploateaza?

Atractia fizica nu inseamna pretuire, devotamentul narcisist nu poate fi confundat nici el cu pretuirea. Atunci cand gandurile tale sunt ascultate, dorintele impsibil de atins materializate, valorile tale respectate, stii ca esti pretuita si norocoasa.

Tu ce ti-ai inscriptionat pe inima ta: frustrarea, disperarea, dezamagirea tradarii sau o frumoasa poveste de iubire?

Povestea ta include iubirea pentru familie, dragostea neconditionata pentru copii sau povestea magica a vietii de cuplu, care iti implineste viata zi de zi?

Dragostea presupune dezvoltare, crestere, maturizare, intr-un cuvant evolutie. Ea te impinge de multe ori dincolo de limitele puterii tale, te transforma, te face un om mai bun si mai fericit.

Credeam că visez,

Despre ce mă plângeam?

Nu știu ce era în capul meu

Pleznesc de fericire,  (Shakira-M-am indragostit)

Draga mea, tu meriti toata pretuirea din lume si cand vei intelege asta, viata ta se va schimba. Lupta pentru ceea ce-ti doresti in viata. Fie ca visele tale sa se implineasca.

Cu drag, alaturi de tine, Brindusa

 

 


Un gând despre “Scrie-ti si tu pe inima povestea iubirii

Lasă un comentariu