Despre mine

Cine sunt eu și de ce am ales să deschid acest blog?

Și am să incep cu o intrebare:

Trăiești viața pe care ți-o dorești, duci o viață de calitate? Ți-ai descoperit și dezvoltat in această viață talentul pe care ți l-a dat Dumnezeu? Mai crezi că visele tale  pot lua contur și se pot implini?

Nu știu ce ai visat tu, dar fiecare dintre noi visăm la o viață implinită, realizată și plină de fericire. Mai devreme decât ne așteptăm insă realitatea te lovește  asemănător unui cutremur, cu puterea unui zid din care nu mai știi cum să ieși la suprafață. Se pune de multe ori problema supraviețuirii, cu atât mai puțin nu se mai vorbește de vise, impliniri. Visul adolescenței rămâne incuiat intr-un sertar ascuns al ființei  tale. Dumnezeu e acuzat de insensibilitate  și găsit vinovat de starea ta.

Ceea ce vreau eu să-ți transmit este că nu vezi, nu ai in față tot tabloul. El a fost tot timpul alături de tine, chiar dacă ai trăit și experiențe neplăcute in viață. Alegerile proaste cui au aparținut?

Din cele mai neplăcute experiențe se pot naște lucruri mult mai valorose decât poți concepe, mult mai mari decât atunci când viața este pat de flori.

Vreau să te ajut să ai o minte limpede care să discearnă in amalgamul de bruiaje și manipulări drumul personal, intr-o societate plină de experți, in care fiecare consideră că știe ce e mai bine pentru tine și viața ta, sfătuindu-te pe toate planurile:social, religios, familial etc.

Te intrebi, cum e spre finalul vieții să constați că n-au avut dreptate?

Cine sunt eu, Brindușa Axinte ?

Și am să incep cu ce s-a scris despre mine in monografia liceului la care predau:

Născută într-o familie decentă, cu mamă medic și tată inginer, a urmat cursurile Facultății de Textile- Pielărie din Iași. Multă vreme am crezut că acesta este visul meu, până când am constatat că pot citi ore întregi articole psihologice, această știință fiind doar un hobby pentru mine. Dar…a fost doar începutul unei frumoase aventuri în lumea miraculoasă a psihicului uman, până când  am obținut licența în psihologie și în același timp împlinirea unui vis.

Visul meu a fost o căsătorie fericită și a rămas doar un vis până când am trecut printr-un divorț și m-am recăsătorit.

Visul meu cel mai mare din acest moment este acest blog. Personal am fost trezită la realitate de doar câteva cuvinte care mi-au deschis ochii și m-au ajutat să văd și să am in față tot tabloul, nu doar al vieții mele ci și al lumii in care trăiesc. Visul meu este să poți găsi in scrierile mele „acel ceva”, acel inside care să-ți schimbe viața radical, să-ți imbunătățească viața și să te ajute să iei decizii corecte. In cel mai trist moment al vieții mele, am avut o frază lipită de inima mea pe care vreau să ți-o impărtășesc și ție:„Harul este locul in care visele se implinesc”.

Visele noastre se pot implini cu adevărat, și asta pentru că Dumnezeu există.

Secretul pentru o viață reușită este extrem de simplu și anume să te increzi in Dumnezeu și să aștepți. In practică insă viața noastră se traduce in deciziile de fiecare clipă bune sau rele.Pentru cele corecte uneori avem nevoie și tu și eu de călăuzire. Nu ne naștem experți. Viața ne obligă să devenim.

Nu sunt o feministă, cred in adevăratele valori și in căsnicia fericită ce durează toată viața. Și mai cred că Dumnezeu nu ne-a lăsat pe acest pământ să ducem o viață de cârtiță atât timp cât ne-a inzestrat cu darul vederii.

Cred că femeia secolului XXI ar trebui să-și regăsească demnitatea, frumusețea interioară, fericirea și să-și dezvolte personalitatea și potențialul. Nu cred in sacrificiul inutil. Cred că lipsa de curaj se plătește.

Când iluzia fericirii dispare confruntată cu realitatea sumbră, când umbrele speranței se risipesc in tumultul neimplinirilor cotidiene, te intrebi dacă mai intâlnești in viața ta acel loc de vis special pentru tine, acel colț de rai in care ai așezat  nestematele sufletului tău, dorințe, aspirații și credințe.

Iți sună familiar că, trecerea timpului nu face decât să marcheze uneori eșecul bine instalat in viață, prin discrepanța netrecută  dintre aspirații si posibilități ?

Mai presus de tine, de ce gândești că  mai poți salva in viață este vestea bună că locul in care visele se implinesc există.

Dă-ți intalnire cu visul tău, fă-l parte din realitatea vieții tale. Miracolul vieții implinite există, tu trebuie doar să intinzi mâna după el.