Află care este cel mai mare dușman al tău ?

Cine să fie oare cel mai mare dușman al tău, in cazul in care crezi că ai cel puțin unul, sau prin comportamentul tău de persoană sociabilă, charismatică și mereu amabilă consideri că ai numai prieteni? Cine sa fie atunci responsabil de starea ta, de neimplinirile tale, de faptul că anii trec iar visele rămân in urmă?

De câte ori n-ai spus in sinea ta, că dacă condițiile ar fi fost altele ai fi ajuns departe?

Cine să fie atunci dușmanul tău, cel care nu ți-a permis să crești, să te dezvolți plenar și să ai aripi?

Cine ți-a distrus partiturile și ți-a înecat laringele în plânset inainte ca acordurile muzicii tale să răsune, să răzbată, să fie auzite si să incânte?

Tu puteai fi altfel, puteai fi altcineva sau in alt loc, mai bun. Și de multe ori nici nu mai știi unde e locul tău și nu găsești cărarea in viață.

A, crezi că l-ai găsit? Il știi cu siguranță! Ce descoperire epocală ai făcut ! E partenerul tău de viață, părintele ce ți-a distrus copilăria, prietenul viclean ,colegul de muncă invidios, directorul paranoic sau societatea.Ești inconjurata de nerecunoștință și lipsă gravă de apreciere a propriei valori.

Ți-a distrus sensibilitatea, ți-a tăiat aipile, te-a incătușat și nici măcar nu-ți trece prin minte că intr-un fel sau altul tu ai permis să-ți facă toate astea. Și am să-ți spun de ce?

Nu e ceva ancestral și nici o modalitate de a victimiza pe cineva care deja a fost injosit de mediul său.

Cel mai mare dușman al tău a  fost cu tine de când te-ai născut și nu te va părăsi până la moarte și vestea bună e că il poți transforma in cel mai bun prieten.

Nu te mai las in suspans și am să-l desconspir. Ți-ai imaginat că poate fi chiar mintea ta?

Propria gândire ne face responsabili de deciziille noastre, reacțiile noastre , devenirea noastră.

Mintea spre exemplu este responsabila de multe ori de plăsmuirea unor scenarii fără nici o legătura cu realitatea. Furia, scenele de gelozie, supraevaluarea nerealistă iși au sediul aici.

Viața ta a constat  intr-o suită de alegeri.Pentru că deciziile fac parte din viața noastră cotidiană și suntem reponsabili de ele. Practic in majoritatea timpului hotărâm, chiar și in cele mai mici amănunte.Hotarâm să lenevim sau să fim activi, să spunem o minciună sau un adevăr. Intr-un fel sau altul ne creem propriul microunivers   și in același timp il influențam  pe  al celor  din  jurul nostru.

Cine te-a obligat in viață să crezi sau să nu crezi un anumit lucru, să ramâi lângă o persoană sau nu, să îi faci jocul fără să știi unde duce, să fii conformistă  sau neconformistă când poate nu era cazul, ignorantă  când trebuia sa ai ochii larg deschiși?

Atunci când ințelegem că decizia de fiecare minut și secundă ne influențează viața, intelegem și că ea poate fi schimbată și ne poate apropia de implinirea visului nostru drag. Iată cum poți face din mintea ta, aliata ta, prietena ta.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s