Știi care este virusul care iți afectează deciziile ?

Draga mea ți-ai luat antivirus, căci in caz contrar s-ar putea  să ai nevoie urgentă de el.Dacă iți este virusat calculatorul,  nu riști, ai antivirus. Ce-ai face in schimb dacă ai ști că unul din cei mai periculoși viruși iți poate afecta judecata?

Poți să ții cont sau poți să nu ții cont de el, dar îl ai deja in sange, te-ai născut cu el, te-a influențat în deciziile tale. Stai liniștită,  n-ai o boală incurabilă,  cu puțin efort poți scăpa, căci acest virus este manipularea societății in care trăiești.

Amintește-ți cât de mult ți-a influențat societatea hotărârile luate de-a lungul vieții?

Da, ea societatea ți-a spus ce să faci și  ce să nu faci, ce este bine și ce este rău. Așa că propria ta judecată a fost doar spectator și nu actorul principal pe marea scenă a deciziilor. 

 Pornim din start cu un sistem de valori, convigeri, credințe, care se transformă in tipare comportamentale pentru noi, influențându-ne atitudinile.

Reacționăm întru-un anumit mod, nu cel mai bun nici pentru noi, nici pentru alții, fără a ne gândi la consecințele pe termen lung, doar pentru că ea, societatea ni-l impune conștient sau inconștient.

Ne e teamă de spălarea creierului, când de fapt creierul nostru este gata programat să ia de bun tot ce i-a fost implement de-a lungul  timpului, urmărind binele colectiv,  uneori  in defavoarea celui care procedează astfel.

 Te-ai gândit cât timp ai pierdut, câte posibilități de autorealizare, câtă satisfacție și fericire, doar fiindcă ai dansat cum cântă alții, uitând de tine, de personalitatea ta frumoasă, care avea nevoie sa se dezvolte și chiar de sufletul tău?

Ai făcut toate astea in numele unor  țeluri mărețe, idealuri nobile, incercând să-i schimbi pe cei din jur și ai cules doar mărăcini ?

Și la sfârșit prietena ta cea mai bună, societatea ți-a intors spatele, te-a părăsit și nu te-a ințeles?

Până unde se poate ajunge, ai idee?

Ne naștem cu un bagaj genetic, dar nu și cu unul informațional, de aceea invățăm prin imitație.

Dar toate aceste modele ar trebui trecute prin filtrul minții.Astfel putem discerne ce e bine de ce e rău. Și asta pentru că mintea poate fi influențată, controlată. Ce simplu e să-ți spună altcineva ce să faci, dar consecințele pot fi nebănuite.

Au fost cazuri in care victimele manipulărilor psihologice au răbdat de foame, de sete, au stat nemișcate ore in șir pentru a li se testa rezistența, și asta de bună voie, de către o persoana obsedată de putere,  control si grandomanie, fără ca măcar să-și pună problema că nu e necesar să facă lucrul acesta.

Unele au plătit cu viața in cadrul unor experimente din care se puteau retrage in orice moment.

Se merită să plătești cu propria  demnitate, fericire sau cu intreaga viață pentru a face pe placul uneia sau mai multor persoane?

Și asta mai ales că pentru mulți primează interesul personal sau general, reputația și nu adevăratele valori cum sunt binele, adevărul și dreptatea?

Astfel incât direțiile și sfaturile primite nu vor duce intotdeauna spre liman. Singura care poate ajunge acolo ești doar tu, când ințelegi că Dumnezeu a înzestrat ființa umană cu demnitate.

Așa că resetează-te ! Invață să gândești .Fii responsabilă de ce ești astăzi și de viitorul tău.O nouă zi e o nouă șansă.Nu o irosi.Aproprie-te astăzi de ce poți fi mâine.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s