Știi cum te poate afecta ireparabil efectul de bumerang?_A investi in celălalt

E un bărbat grozav, intotdeauna cu o ținută impecabilă și ce bine arată…relaxat, binedispus, un adevărat profesionist in meseria lui, bun conducător auto, cu multe diplome, respectat de societate-Se spune despre el !

Dar despre tine ce se poate spune?

Păi să vedem…Tu ai fost intotdeauna gospodina din spatele realizarilor sale. I-ai asigurat mesele calde, imbrăcămintea curată și casa impecabilă, ai crescut și educat copiii. Toate resursele financiare ale familiei au fost investite in cariera lui. Și….. iată-l realizat, creația ta, bărbatul cu care te mândrești !

In tot acest timp ai uitat de tine, kilogramele s-au depus, imbrăcămintea ta e ușor de recunoscut, porți aceeași tunsoare de ani buni de zile, dar ce contează? Sigur, sigur  el e recunoscător și apreciază sacrificiul tău și va fi lângă tine mereu, nu-i așa?

Poate nu sună bine, dar de ce atunci plânsul femeilor părăsite când un astfel de bărbat a atins culmea realizărilor personale mai răsună încă? Dacă nu te afli intr-o astfel de postură, atunci ești fericită!!!  Cum vezi tu evoluția lui in viitor? Să-ți spun eu un scenariu:

 Odată cu imbunătățirea substanțială a imaginii lui in societate  de obicei ii va crește  și părerea bună despre sine. Și astfel se pare că va uita de tine  și de tot sacrificiul ce a stat la baza performanțelor  sale și va crede-n indolența  sa  că viața insăși și-a deschis porțile larg  și că lui i se cuvine tot ce e mai bun…Și asta nu-i decat episodul 1.

 Ești interesată să- ți spun ce va face in episodul 2 ?

   Inconjurat de femei atrăgătoare și de carieră el va incepe să privească cu dispreț la consoarta sa.  Ea nu poartă tocuri la fel de inalte, nu știe să zâmbească cu subânțeles și nu are o profesie atrăgatoare. Cu alte cuvinte, ea , consoarta, nu mai e de rangul lui și nu se mai mândrește să mai apară in public impreună.

Dar ce se intâmpla in familie? Aici rolurile sunt deja impărțite: de conducător și de slujnică. Și relația se modifică ca atare. Nu va trece multă vreme și il vei vedea la braț cu femeia visurilor sale, total diferită de tine. Și atunci te vei  intreba cu ce ai greșit? Cu ce l-ai supărat așa de rău, nesesizând chiar greșeala vieții tale.

Vei  spune că nu in toate cazurile se intâmplă fel. Și așa și este. Și dacă vei privi cu atenție vei  vedea și că există multe relații bazate pe iubire sinceră, in care mâna trudită este sărutată, in care boala sau bătrânețea nu lasă amprente, în care tinerețea și  bunătatea sufletului primează, in care cei doi se văd cu ochii dragostei, impărțind și binele și răul.

Dar ce te faci când bunul simț al celuilalt a fost uitat, când egoismul e la el acasă, când empatia e disprețuită?….Atunci o astfel de experiență nedorită poate fi singura ta oportunitate să te regăsești și să incepi să vezi in tine calitățile ușor de recunoscut, dar pe care partenerul tău sigur  nu se obosește să le vadă. Să investești timp și pentru tine, in imaginea ta, in cariera ta, in visurile și in planurile tale.

In clepsidra vieții noastre  timpul se scurge oricum. Poate că este acum momentul să te intrebi cine ești și cine vei fi mâine? Trăiești in umbră sau trăiești in lumină? Mai devreme decât crezi poți deveni o persoană atrăgătoare. Crezi asta? Și am să iți spun un secret…. Este dovedit că farmecul unei persoane stă in bunătatea ei. Chiar dacă la prima vedere pare banal, sigur e că bunătatea cuprinde in ea acea frumusețe  ascunsă care  radiază, trece peste neajunsuri, merge mai departe.

Pot să iți spun că nu sunt puține cazurile in care femei de succes au făcut aceeași greșeală: au renunțat la carieră, pentru cine? Pentru  el, bărbatul tuturor visurilor. Și asta din diferite motive: pentru a se dedica in exclusivitate familiei, sau datorită controlului  asiduu  la care au fost supuse chiar  de partenerul lor de viață. Dar ce crezi? Peste puțină vreme problemele nu au intârziat să apară!!! Ele au constatat imediat că au renunțat tocmai la lucrul care le oferea independență, prestanță, charismă și nu au mai fost la fel de atrăgătoare, chiar in ochii celui pentru care și-au sacrificat nu doar  timpul.

Spiritul independent este greu de ajuns și charismatic, pe când brațele încolăcite cu tandrețe in jurul gâtului pot fi considerate din nefericire o povară.

Poate că el nu a meritat atât de multa  atenție din partea ta, dar cu siguranță tu meriți să-ți indrepți privirea și către tine și fă asta cât mai repede. A-ți  valorifica calitățile nu e o dovadă de egoism. Ci dimpotrivă e o dovadă de maturitate  și de responsabilitate care iți va aduce in același timp satisfacții nesperate. Și chiar atunci când viața pare că ți-a intors spatele și riști să plângi de mila ta, află că lucrurile nu stau așa. Ai investit in alții!….Bucură-te de asta, nu multă lume e capabilă și nu uita de tine!

                                                                       Cu drag, Brindusa Axinte

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s