Știi cum poți ajunge din prințesă- întemnițată?

Și au trăit fericiți până la adanci bătrâneți . Așa se termină basmul cu frumoasa prințesă ce și-a găsit prințul din povești, chiar dacă in societatea contemporană el numai alură de fat-frumos nu are !

Imediat după semnarea actului de căsătorie, multe femei constată că s-au ales de fapt cu temnicerul!!!  Iar in locul lunii de pe cer promise, vai, se pare ca au parte numai de indatoririle cenușăresei.

Nu va trece mult timp si obsedat de control si fiindca i se permite in numele iubirii, acesta iși va impune regulile, folosind șantajul emoțional și manipularea. Dar cea mai gravă situație este legată de folosirea abuzului verbal, fizic sau psihic. Basmul se transformă repede intr-o luptă in care partenerii ajung să se acuze reciproc, sau să nu respecte deloc dorințele celuilalt.

Egocentrismul, dorința de satisfacere cu prioritate a propriilor interese, sau chiar excrocarea partenerului mai slab, in general femeia, face ca lupta să fie uneori nemiloasă. Vai de ea!!! Sau vai de tine?

Nu există scăpare, trebuie să suport, iși  spune victima abuzurilor de tot felul, indemnata fiind si de cei pe care-i considera din pacate,   prieteni. Sau cel mult așteaptă sa se intample ceva in viata ei, o minune, astfel incat  providența sau societatea să-i rezolve problemele. Și tot așteptând, zilelele trec la fel, asemenea unor surori nepasatoare… Nisipul din clepsidra timpului se scurge, lanțurile furiei și nepăsării se strâng, sănătatea pe nesimțite se surpă.

Și tu in timpul acesta te consideri puternică, doar pentru că ai rezistat și n-ai murit incă? Frumoaso adormita e timpul sa te trezesti!!!

Si cum orice actiune are si reversul ei, află atunci, ca un comportament adoptat de victimă si prelungit pe termen lung, va  determina automat un anumit comportament nedorit nu doar din partea abuzatorului ci și din partea anturajului sau.

 

 Cu cât aceasta se va plânge mai mult și nu va lua atitudine, cu atât mai mult va fi desconsiderată.  In locul statuiei de martir va primi medalia de preș. Umilința de astăzi nu va fi, din pacate, decat avangarda călcatului in picioare de mâine.

Uneori relația de dominare impusă de partenerul agresiv și acceptată de persoana dominată induce in aceasta din urmă teama paralizantă, insecuritatea și ideea falsă că nu poate supraviețui fără el. Sa fie oare adevarat? Dar daca  ți-a dovedit până astăzi că nu e genul de persoana care să prețuiască valori cum sunt: iertarea nemeritată, bunătatea și blândețea, trebuie să știi că nimic bun nu te așteaptă in viitor, pentru că  autoritatea odată pierdută e greu sau chiar imposibil de câștigat.

Te plângi de situația ta?

 

In anul 1999 Cynthia Jaramillo, victima unui sadic psihopat, care a torturat și ucis un număr de mai bine de 40 de femei, a reușit să fugă din camera de tortură dupa trei zile, având în jurul gâtului o zgardă pentru câine și un lanț. Intr-un moment de neatenție a complicei agresorului, ea nu a ratat singura ocazie ce putea să-i ofere libertatea și in ciuda loviturilor primite, cu o tenacitate dusă la extrem a reușit să se elibereze, reluându-și apoi viața impreună  cu cei trei copii ai săi.

Chiar dacă nu porți in tine vina pentru comportamentul  lipsit de scrupule și lipsit de omenie al celui ce trebuia  să-ți fie cel mai bun prieten, ceea ce face diferența intre o victimă si o supraviețuitoare este tocmai curajul de a-și asuma  riscul infruntării situației, fie ea și disperată și perseverența  in a ieși definitiv din ea.

In lumea in care trăiești,  anormalitatea  s-a instalat ca fiind normalitate. Ai ajuns un soi de cârtiță care nu știe să mai trăiască in lumină!!!

Ți se spune că nu ai ajuns încă la desăvârșire?

 

Știi în schimb, nu-i așa, de ce  anume au nevoie florile ca sa să se dezvolte, să inflorească și să-și răspândească parfumul, fiind in armonie cu stralucirea zilelor insorite, cu roua diminetilor trezite la viata si racoarea noptilor inmiresmate ?

Intr-o competiție, pentru obținerea performanței, sportivii știu că este absolut necesar să aiba  mentalitatea de invingător. Aceasta duce la mobilizarea unor energii nebănuite bazate pe convingerea că vor reuși.

In basme, în schimb frumosa prințesă e salvată de balaurul care a inchis-o pentru multa vreme in turnul palatului de clestar, de către un prinț viteaz. Astăzi, in secolul XXI,  realitatea a arătat că prințesa  noastră va aștepta mult și bine sa fie salvata dacă nu face imposibilul să evadeze singură. Tu in ce secol traiesti?

În modă a revenit femeia puternică, care face față provocarilor si  situațiilor disperate!!!

Nimeni nu te poate obliga să accepți  comportamente abuzive, cum sunt înjosirea și umilința.

 Si dacă viața ta nu e ceea ce-ți dorești, ai intotdeauna această șansă la o viață mai bună pentru tine si pentru cei dragi.

A fi o femeie puternică nu inseamnă să reziști presiunilor de tot felul, să tot suporți bataia de joc, nebunia si incompetenta  ignorând consecințele ce decurg inevitabil de aici : depresia, bolile generate de stress sau lovituri, părul albit inainte de vreme. A fi puternică inseamnă a întoarce situația in favoarea ta, a ieși la suprafață, a duce viața pe care o dorești. Tu crezi ca se poate?

 

                                                    Cu drag, Brindusa


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s