Tu mai crezi în visul tău?

      Anul 2011 a fost marcat de nunta Prințului William cu Kate Middleton, cei doi formând cuplul de basm al tabloidelor din întreaga lume. Și întrebarea firească este: cum s-au cunoscut?

Citind în presă, aflăm că cei doi au făcut cunoștință încă din timpul liceului, Kate era profund îndrăgostită de Prințul William, având și un poster cu acesta în camera ei.

    Scriitoarea Katie Nicholl descrie în cartea sa „Kate: The Future Queen”, povestea  de dragoste dintre cei doi, desprinsă parcă din basmul Cenușăresei.

Fiind o mare admiratoare secretă a lui William, Kate, care dorea să studieze la Edinburgh, renunță și se înscrie la Universitatea St. Andrews, unde a aflat între timp că urma să studieze prințul.

Descoperind că Prințul William își ia liber un an, Kate va proceda la fel, riscând astfel foarte mult, deoarece în acel an, scrie bibliografa Nicholl „Numărul de candidați a crescut cu 50% de când Palatul a anunțat că William va studia acolo”.

Acolo Kate a ales să studieze istoria artei având cursuri comune cu William. De asemenea, locuiau în același cămin.

Kate și William au început să iasă împreună, construindu-și o frumoasă relație, care, cu toate că a trecut și printr-un moment de despărțire, a culminat cu cerea în căsătorie din anul 2010.

Kate a devenit soția tânărului mult visat și ducesă de Cambridge, fiind prima femeie din popor din ultimii 350 de ani care s-a măritat cu un prinț. În același timp, Kate a dovedit răbdare, așteptând inelul de logodnă timp de 10 ani.

     Societatea, vremurile pe care le trăim, pare a ne distruge visurile, ne-a învățat să nu mai credem în vise și basme ce se împlinesc cu final frumos, scoase parcă  din cărțile copilăriei.

Cu toate acestea, fiecare dintre noi recunoștem că viața bate filmul și descoperim la fiecare pas povești incredibile. De ce n-am crede astfel că și viața reală poate bate lumea fantasmagorică a poveștilor și că visele noastre se pot împlini într-o bună zi?

Dar să ne oprim puțin asupra personalității ducesei de Cambridge.

    Biografia lui Kate arată că era o fire foarte hotărâtă, la trei ani escaladând deja dealurile din Lake district.

Încă din copilărie și adolescență Kate a fost preocupată pentru performanță și excelență în toate activitățile sale întreprinse. Astfel la numai treisprezece ani a desemnată cea mai bună sportivă de la St. Andrews, la șaisprezece ani primește distincția Duke of Edinburgh pentru merite deosebite în dezvoltare personală iar la șaptesprezece ani excela în chimie, biologie și artă.

Pe parcursul relației sale cu Prințul William a abordat un stil de îmbrăcăminte aristocrat, cunoștințele obținute în studiul istoriei artei ajutând-o și în prezent să-și impună un stil vestimentar, copiat până și de casele regale, declanșând un adevărat fenomen. Imaginile ne-o prezintă pe Kate ca fiind o fire veselă, sociabilă, simpatică și cu multă inițiativă, ea organizând un bal de caritate inspirat din moda disco a anilor 80, în timpul prieteniei sale cu prințul (Kate Middleton –o biografie în imagini de când era bebeluș până la prințesa de astăzi).

În perioada despărțirii de prinț,  Kate a avut numeroase apariții în locuri publice, fiind frumos îmbrăcată, admirată și curtată.

     Actuala ducesă a dovedit în numeroase rânduri calități sufletești, fiind apropiată de nevoile semenilor săi, modestie și abordând întotdeauna nu doar un zâmbet larg ci și o ținută extrem de îngrijită, dovedind un stil propriu, rafinat.

    Putem învăța, lesne, că în viața reală nu e suficient să fii Cenușăreasa care așteaptă la nesfârșit să fie salvată de prințul care nu mai vine, Cenușăresa care așteaptă la nesfârșit o promovare care nu mai vine, Cenușăreasa care speră la un noroc căzut din cer pentru a-și îmbunătăți nivelul de trai.

Sunt câțiva pași pe care trebuie să-i urmezi în viață, pentru ca ea să arate într-o bună zi exact așa cum îți dorești:

Să nu încetezi să visezi și să crezi în vise, în imposibil, chiar dacă resursele tale nu te ajută pe moment.

Visul tău trebuie să merite toate eforturile tale ulterioare.

Să te cunoști pe tine și să știi exact ce-ți dorești și ce ți-ar putea aduce fericirea.

Lecția pe care ne-o oferă viața este că oamenii hotărâți au mai multe șanse să câștige.

Trebuie să dovedești prin tot ceea ce faci că îți dorești lucrul respectiv.

Și dacă știi bine ce-ți dorești, trebuie să-ți urmezi drumul cu tenacitate și curaj, cu sacrificii de moment chiar, identificând metode cinstite și de bun simț pentru a ajunge acolo unde ți-ai propus.

Și pe acest drum trebuie să știi când să te oprești, când să continui și când să impui limite.

Nu e suficient să-ți dorești, nu e suficient să știi ce vrei, trebuie să întreprinzi acțiuni concrete ce nu suportă amânare, lăsând alte obiective, mai puțin importante în plan secundar.

Însă mai e necesar să te ridici la înălțimea așteptărilor visului tău, fie că este persoana de care te-ai îndrăgostit, job-ul preferat sau competiția în care ești antrenată.

Și mai bine este  să fii, sau să devii, o persoană echilibrată, fericită, cu demnitate, lăsând personalitatea ta și tot ce ai investit să strălucească.

Trebuie să urmărești performanța și să-ți definești un stil al tău unic.

        Frumoasă visătoare tu mai crezi că poți aduce în viața ta, nu prințul din afiș, ci iubitul inimii tale, mai crezi că poți aspira să profesezi în meseria pe care ți-ai dorit-o întotdeauna, mai poți spera să ți se împlinească visul unei familii fericite, mai poți crede că poți fi vindecată atunci când sănătatea ta suferă, mai poți spera să iubești din nou când inima pare că ți s-a împietrit, mai poți crede în fericire după amarul anilor de suspin?

      Eu, tocmai fiindcă cred în Dumnezeu, mai cred și că locul în care visele se împlinesc există.

Acest loc minunat, XANADU, te așteaptă să-l descoperi și tu

Deci visează și ți se va împlini visul.

Un milion de luminițe dansează

Și iată-te o stea căzătoare,

O lume veșnică.

Deci, ești aici cu mine… mereu.

XANADU, acum suntem aici ! (versuri XANADU)

Un an nou fericit, alături de tine,  Brîndușa


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s