Fântâna fericirii-Harta alergătoarei după fluturi

          Pretențioasă, pedantă și plină de farmec, tu nu ieși cu oricine. Și ți-ai construit între timp  portretul robot al bărbatului ideal pentru tine. Și mintea ta a întocmit o listă interminabilă de calități: fără vicii, cu fizic de top model, inteligență de savant și job de invidiat, amuzant, cuceritor, cu farmec, educat, dar mai ales fidel și interesat să-și întemeieze o familie ( fie vorba între noi, tu ai adunat aici calități de la mai mulți bărbați, nu doar de la unul).

Și ochii tăi iscoditori selectează  toți fluturii imperiali ce ar putea să cadă în plasa ta.

Și iată-l, l-ai găsit, trebuie să identifici doar metoda de a pune mâna pe el. Și încrezătoare în potențialul tău, înarmată cu multiple tehnici de seducție, experimentate sau doar citite, te arunci în vâltoarea aventurii, considerând că tu poți totul. Încrezătoare în puterea ta interioară, sigură de tine, până acum ai experimentat metode multiple de a ajunge acolo unde dorești. Și atunci când nu funcționa o metodă o testai pe următoarea, până la urmă ceva  trebuia să meargă. Așa că, a ajunge la el, e doar o problemă de timp, mai ales când sunt în vogă rețelele de socializare.

Și iată-te prinsă în tumultul de dute-vino al tacticilor tale, al avansurilor și reușitelor sau nereușitelor tale de cuceritoare și el nu se grăbește să cadă în plasa ta. Și tu ești preocupată să frecventezi aceleași locuri ca și el, să găsești cunoștințe comune, situații favorabile de a intra în discuție, prilejuri mai puțin bătătoare la ochi de a-l aborda, cum ar fi ziua onomastică, postări, mesaje aparent nevinovate. Ce experimentată ești!

Doar că, după ce ai investit timpul și nervii tăi inventând metode de cucerire, ajungi să revii cu picioarele pe pământ: fie e însurat, fie are prietenă, fie place pe altcineva, fie își iubește burlăcia, fie e interesat doar de o aventură.

Și presupunând că toate metodele tale de seducție au funcționat, în sfărșit e al tău, începi să descoperi treptat fie persoana arogantă din el, fie persoana comodă, fie persoana profitoare, fie izbucniri necontrolate, atitudini egoiste, înfidelitate, dispreț.

Și tu credeai că după atâta zbucium ai ajuns în sfârșit la fântăna fericirii. Și te trezești într-o bună zi nefericită, lipsită de speranța și optimismul de la început și te trezești că din punctul său de vedere nu mai corespunzi, că te credea altfel, că nu depui suficient efort să-l mulțumești, mofturi și că în viața lui mai sunt și alte variante ale tale, că și-a schimbat complet atitudinea față de tine. Și atunci te mai întrebi: la ce-o fi folosit atât de mult efort, ca să câștigi, pe cine?

Și ajungi astfel la concluzia că nu metodele, tacticile tale de a obține ce dorești sunt importante, ci persoana către care sunt îndreptate.

Și te mai trezești tu într-o bună zi că te lovește dragostea când nu te-aștepți și uiți de toate strategiile tale și întâlnești întâmplător persoana cu care poți fi tu însăți și că atracția e reciprocă și toate lucrurile bune se desfășoară de la sine ca într-un film cu happy-end, fără a depune prea mult efort și mai realizezi că îți pierzi capul de fericire.

 Și dacă stai puțin să reflectezi, constați că sunt bărbați pe care te strădui greu să-i cucerești  și mai constați  și că nu au meritat efortul și bărbați capabili să-ți pună lumea la picioare.

 Cu unul din aceștia din urmă  mai realizezi și că ești iubită necondiționat, că ești iubită și atunci când greșești și nu faci lucrurile bine, când dai de greu, când pierzi, când nu mai ești pe val. Și întâlnești bărbatul care te repune pe picioare atunci când ai căzut, care investește toate sentimentele sale în tine, care îți ia poverile, care îți face viața mai ușoară, care îți este fidel, fiindcă te iubește, care te admiră, care nu pune monopol pe persoana ta, care și-ar da și viața pentru tine.

Și existența ta devine mai ușoară, nu trebuie să scoți mereu la suprafață vedeta din tine, nu mai inventezi metode noi și artificiale de seducție, nu mai încerci traiul pe nisipuri mișcătoare, simțind că-l pierzi.

Liniștea și confortul în viața de cuplu  reprezintă  o temelie solidă, un punct de plecare pentru toate realizările ulterioare, pe când o viață plină de certuri duce la distrugere și în locul tehnicilor de seducție vei experimenta tehnici de supraviețuire.

Cu alte cuvinte ce femeie din lumea asta ar putea fi fericită lângă un bărbat ce are toate calitățile din lume, mai puțin suflet, caracter?

Bărbatul de lângă tine nu e un trofeu câștigat cu efort, ci el devine persoana cea mai apropiată de sufletul tău, alături de care împarți totul.

În acest articol nu mi-am propus frumoasă alergătoare în căutarea ta firească după fericire să-ți tai aripile și curajul de a aborda, de a face cunoștință cu un bărbat care-ți place, ci am vrut să-ți transmit că mai mult decât încrederea în reușita ta, contează persoana pentru care te zbați și care trebuie să merite zbuciumul tău.

Îți doresc să-ți găsești liniștea, dragostea, fericirea visată.

Alături de tine, Brândușa


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s