Punctul sensibil al personalității bărbaților-introducere în lumea lor

Sunt liber,  lume!

Sună plină de speranță, fericire și optimism declarația lui de pe toate canalele de socializare, de parcă și-ar fi recuperat cu greu ceva pierdut și anume , libertatea.

Sunt iarăși singură!

Și în urmă se auzi un of, larg. Sună declarația ei, de care ar vrea să știe cât mai puțină lume și ar dori să se ascundă în brațele fotoliului și se se facă cât mai mică.

    Înțelegi, draga mea, că în ceea ce privește atitudinea față de implicarea într-o relație  noi femeile și bărbații nu suntem la fel?

    Și dacă pentru tine o relație serioasă de prietenie e un eveniment fericit, pentru el e un act deliberat de renunțare la viața de burlac de până atunci.

     Ai auzit și tu de Muntele Găina, numit și Muntele dragostei. Aici tradiția românească aduna anual fetele într-o  frumoasă festivitate de vară a moților „Târgul de Fete de pe muntele Găina”,  la care participau flăcăi și fete însoțite de familiile lor. Tradiția spune că fata era cântărită pe o scândură, de cealaltă parte, aflându-se zestrea. În locul în care legenda întâlnea realitatea, fetele își  găseau perechea, tinerii venind de multe ori din locuri îndepărtate.

    Astfel, rețeta românească învață, educă fetele de mici, cum să slujească mai bine unui bărbat, cum să îndeplinească felurite roluri pentru a-l atrage și a-i împlini toate  mofturile, cum trebuie să iasă la competiția pentru măritiș asemenea „Târgului de Fete de pe Muntele Găina”.

       Și atunci tu te întrebi: să mă fac blondă, să mă fac albastră, să-mi pun gene false, să pozez în manechin sau în fata inteligentă, să devin extrovertită, vorbăreață, îndrăzneață sau serioasă?

Totul pentru el, totul pentru o relație de prietenie, totul pentru măritiș!

Dar, pe un bărbat cu o imagine de sine pozitivă, o astfel de atitudine, „totul pentru el” nu poate decât să-l sperie și să-l îndepărteze. Depui prea mult efort pentru a-l cuceri, pentru a-l păstra și lovești în punctul sensibil al personalității tuturor bărbaților: dorința lor după libertate. Nimic nu poate îndepărta mai bine un bărbat decât senzația că ai atentat la libertatea lui, că printr-un mod sau altul vrei să-i pui lanțul de gât. Ei trebuie să ajungă singuri la concluzia că au făcut alegerea perfectă, că tu ești femeia specială la care a visat toată viața. Și te întrebi și tu atunci când vezi bărbați doriți de multe femei, că umblă cu unele, sub valoarea lor, consideri tu și se mai și căsătoresc cu ele : ce-o fi găsit la asta?

El o place, prin:

      Faptul că este autentică, că nu joacă roluri doar ca să-i impresioneze, că are personalitate, că nu vrea cu orice preț „să pună mâna pe el”, că este conștientă de propria valoare, de calitățile dar și de defectele sale, că îl apreciază, că îl iubește fără a-și  face un idol din el, că nu este dispusă să facă pentru el orice compromis, că se respectă, că are o viață personală care o mulțumește, o carieră în care investește, hobby-urile sale, cercul său de prieteni, pasiunile sale, preferințele  pe care nu pregetă să le arate, limitele sale, că nu aleargă disperată ori de câte ori este chemată, la fel ca un cățeluș pe care-l fluieri, că are demnitate și știe să-i impună respect. El vede astfel în ea o femeie care nu poate fi manipulată de oricine, o femeie alături de care poate împărți poverile vieții, o femeie care nu depinde în toate lucrurile de el.

    Însă, atunci când te comporți de parcă el ar fi singura ta șansă de supraviețuire, atunci când îl ridici pe un piedestal, mult prea înalt pentru tine, când prin atitudinea ta îți faci un idol din el, nu realizezi că de fapt îi demonstrezi că ești sub valoarea lui, nu faci decât să omori tot farmecul seducției dintre voi și să distrugi toată magia tehnicilor sale masculine de cucerire. De ce ar mai cuceri ceva ce i se oferă din start? Mai mult decât atât, dacă va sesiza efortul tău de cucerire, dacă îi pui pe tavă toată zestrea ta, se va întreba lesne dacă scopul tău este el, sau căsătoria în sine?

Cele  mai frumoase relații se clădesc pe libertatea de alegere și autenticitate. Permite-ți luxul de a investi în tine și în proiectele tale, care să îți aducă mulțumire, satisfacție, fără a depinde de cineva pentru asta.

Nimic nu va cuceri mai bine inima unui bărbat decât senzația că ea se descurcă și fără el, că a cucerit inima unei femei, care nu e ușor de impresionat. Nimic nu-i va produce mai multe endorfine, decât s-o vadă investind în ea însăși, în hobby-urile și proiectele sale. El dorește întotdeauna să fie mândru de perechea lui.

   Și tot din aceeași dorință după libertate, multe cupluri se confruntă și cu inevitabila fugă, o ultimă refulare în libertatea pierdută. Dar, în cazul în care sentimentele investite sunt autentice, el va reveni acolo unde este și inima lui și nu te va părăsi toată viața lui, sau în cazuri de excepție, atât cât vă țin balamalele relației voastre.

    Trebuie să îți mai spun că o atitudine independentă nu exclude respectul, admirația și prețuirea, suportul, pe care e necesar să le oferi perechii inimii tale.

  Astfel încât, atunci când rămâi singură, nu te arunca cu disperare în brațele primului venit, nu fugi de singurătate, nu invidia cuplurile fericite, ci bucură-te de de un timp în  care poate nu ai să te mai regăsești, timpul în care îți permiți nestingherită să te ocupi de dezvoltarea ta, de „timpul tău”, de tot ceea ce îți face plăcere, de lucrurile importante pentru tine. O nouă relație va presupune o investiție de timp și compromisuri. Regăsește-te și așteaptă până vei te vei cunoaște mai bine, până vei ști ce vrei și ce te face fericită, până vei întâlni persoana potrivită ție, alături de care libertatea ta să pară o carte învechită și atașamentul lui, o nouă carte, ale cărei file să le scrieți împreună.

Îți doresc să-ți găsești perechea sufletului

Alături de tine, cu drag Brîndușa

 

 

 

 

 

 

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s