Secretul de a fi intotdeauna „ number one”

        Ai fost si esti cea mai frumoasa investitie, printesa parintilor tai si esti sarbatorita in fiecare primavara. Tu esti unica, ai fost creata astfel si Dumnezeu a pus in tine, la fel ca in orice femeie, ceva deosebit.

Si ai pornit in viata cu toate aceste atuuri, care te-au facut speciala. Dar tot tu ai constatat ca poti lesne pierde locul tau. Si rivala nu e intotdeauna cea de la care te astepti cel mai mult.

Sa vedem !!!

De ce ar accepta o femeie sa fie pe alt loc, decat pe cel pe care il merita de fapt?

        Sunt  femei, care, din nefericire,   considera ca dragostea scuza tot, fiind o justificare chiar pentru o atitudine ce lasa de dorit. Astfel  ele isi complica existenta implicandu-se intr-o relatie nepotrivita cu barbatul visurilor lor, dar constatand ulterior ca acesta, vai,  e insurat, scuza de rigoare fiind o despartire provizorie a acestuia de sotie.

Dar formula nu merge.

De ce ar accepta o femeie sa fie vioara a doua, sa prefere promiscuitatea in locul unei vieti libere si morale?

 

Tu nu esti o  jumatate de masura, nu esti o sclava, nici o anexa. Tu ai toate sansele sa fii perechea uni barbat liber, intr-o viata lipsita de  lupta pentru suprematie, stres si concurenta.

 

Femeia, prinsa la mijloc intre el si sotia lui legitima, spera ca va distruge o familie, o casa si va ocupa locul la care ravneste. Realitatea arata insa ca, mintea prea obiectiva a barbatilor, categoriseste inca de la inceput orice femeie  in : buna de sotie, amanta, colega, cunostinta, femeie de o aventura, iar sansa de a trece dintr-o categorie in alta e minima. Astfel incat, inevitabil, cineva va ramane cu inima franta, altfel viata tuturor celor implicati va fi una realmente bolnava.

Concluzia? Tu esti „number one”, nu accepta niciodata locul doi.

 

Lupta cu propria ta soacra nu ar trebui sa existe, tinand cont de notiunea de familie. Ea este persoana care l-a crescut pentru tine si a sapat in el de-a lungul timpului multe din calitatile, pentru care l-ai luat.

     Totusi, sunt situatii, in spcial in cazul familiilor  monoparentale, in care  tanarul, devenit barbat se simte in continuare responsabil pentru bunastarea familiei din care provine .

Si astfel, e posibil, sau nu, ca aceasta sa fie prioritatea lui si impartit intre sotie si mama sa creeze conflicte.

Dar sunt si familii in care sotia e considerata o anexa de care se poate scapa oricand, in timp ce familia din care face parte el  ramane unita, in ciuda valurilor vietii.

Acesta e, din nefericire, motivul despartirii multor cupluri.

 Tu nu vei accepta locul doi, nici sa fii desconsiderata, nici nu te vei implica intr-o lupta pentru suprematie, doar pentru ca cel de alaturi prinde si alte lungimi de unda. Tu meriti sa fii respectata pentru ceea ce esti. Tu ai locul tau de sotie, asa cum soacra ta il are pentru totdeauna pe cel de mama si respectul cuvenit.

In concluzie, fiecare cu locul lui, dar, nu uita, in viata de cuplu, tie ti se cuvine acest  „number one”!

Dar, cum ar putea sa-si piarda o mama locul, chiar in fata propriului copil?

Din nefericire este o situatie frecvent intalnita. Obisnuinta de a pune copilul pe primul loc, inca de cand deschide ochii catre lume,  se poate transforma in dictatura acestuia pe parcursul timpului. Atitudinea respectuoasa fiind, de obicei, obiectul educatiei,  ea nu se genereaza intotdeauna  in mod automat si nu se subantelege.

Nu exista nici o justificare pentru lipsa de respect a copilului si relatia mama- copil nu ar trebui sa fie una de obedienta din partea mamei.

Chiar daca copilul tau ocupa primul loc in inima ta, totusi experienta si intelepciunea ta trebuie sa-si spuna cuvantul. Esti, cu siguranta, in fata lui,  „number one”, cea care are un cuvant de spus.

 

Totusi trebuie sa stii, ca in viata si reciproca e valabila. Barbatul tau trebuie sa fie „ number one ” pentru tine. Desi banuiesti ce inseamna asta, nu e vorba doar de iubire, afectiune, gandire, sentimente, etc, ci el trebuie sa fie prioritar si inaintea parazitilor de tot felul, a influentelor distructive din partea familiei sau a prietenelor tale. Multe cupluri au fost despartite din astfel de motive si ulterior au regretat. Si in ciuda asteptarilor tale, cel mai bun confident al tau nu ar trebui sa fie duhovnicul, mama, copilul sau psihologul tau, ci…chiar el. Asa ar trebui sa functioneze o relatie normala.

Caci, ce ti-am spus, el trebuie sa fie „ number one” pentru tine si ar trebui sa-ti pastrezi intacta relatia de influenta parerilor si prieteniilor nefaste. Dar, atunci cand altcineva ocupa acest loc in inima ta, nu te astepta sa mearga.

 

Familia, mama, tata, soacra, socrul, copilul, sora, fratele, fac  parte din tine si din viata ta. Ai grija de ei, ca de tine, ei sunt „number one” pentru tine, sunt prioritatea ta, nu-i trata de parca nu ar exista, ai sa regreti.

 

Inutil sa-ti spun ca locul tau poate fi furat si de alte multe lucruri: cariera lui, masina, iesirile cu prietenii, telefonul mobil, telecomanda… Sa continui? Dar aceste lucruri ar trebui discutate de la inceput. Nu e corect ca cel putin unul din doi sa se  implice intr-o relatie cu jumatati de masura.

 

Sa fii „number one” in toate, inseamna sa-ti perfectionezi propria viata investind in tine si in cei dragi. Sa devii cea mai buna varianta a ta si sa-i ajuti sa devina cea mai buna varianta a lor.

Si cum viata omului e formata din zile, lucrul asta ar trebui sa se petreaca, in consecinta, zilnic, atunci cand nu vei abdica de la locul pe care il meriti si vei acorda la randul tau acelasi respect. Fii „number one”, devino „number one”. Nu ai mai multe vieti de trait.

 

Secretul de a fi number one e acela de a perfectiona tot ceea ce poti la tine, de a-ti valorifica potentialul, de a-ti imbunatati relatia de cuplu, relatia cu familia si cea sociala. Dar, nu uita, in primul rand relatia ta spirituala, relatia cu Dumnezeu.

 

Uneori neapreciata, infruntand furtunile, cantata de poeti, femeie, tu porti in tine mai devreme sau mai tarziu viata. De aceea, in ciuda slabiciunii, esti puternica. Asa te-a creat Dumnezeu si el trebuie sa ocupe primul loc in existenta ta. Si cand vei intelege locul tau in inima lui, vei intelege ca te-a creat cu demnitate si te-a creat sa fii intotdeauna pe primul loc.

Iti doresc sa te ajute Dumnezeu ca cele mai pretioase vise ale tale sa se implineasca si sa fii fericita!

Cu drag, alaturi de tine,  Brandusa


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s