A fi sau a nu fi –Crezi în dragostea la prima vedere?

O clipă a fost indeajuns și privirile li s-au intalnit. Dar nu s-a terminat aici. A fost doar inceputul. Inima a inceput să-i bată cu putere!!! Nu știa ce  se intâmplă, dar nu-și putea lua gândul de la el. Dorea tot mai mult să-l intâlnească din nou…..

Se stie ca de cele mai multe ori ne place sau nu ne place o persoană la prima vedere. Când e vorba de dragoste, în schimb persoana intâlnită are un impact atât de profund, incât imaginația ta o ia razna. Din start îi atribui doar calități, se creează un cocktail de sentimente amestecate de simpatie, respect, atracție, emoție, chimie. Privirile se intâlnesc mai des, creierul conștient sau inconștient recunoaște persoana pe care o dorește in viața sa. Astfel, dragostea la prima vedere rămâne un mister ce creează controverse, existența ei fiind pusă de multe ori la indoială.

Sa punem tara la cale…

Dacă admitem că nu există, totuși  nu putem explica de ce o anumită persoană are un efect atât de profund asupra noastră, impresionându-ne imediat  și de durată, în timp ce alte persoane, poate cu și mai multe calități,  nu  pot fi încadrate decât la simple cunoștințe, amici.  Si asta uneori in ciuda eforturilor disperate pe care le fac pentru a cuceri inima persoanei de care sunt irezistibil atrase.

Se confundă de multe ori dragostea la prima vedere cu epithumia, sau atracția sexuală. Dar dragostea la prima vedere este mai mult decât atât, este însoțită de impresia profundă pe care o produce fiinta in cauză prin calitățile și comportamentul ei. Mirajul, chimia că ai întâlnit o astfel de persoană este dincolo de explicații logice, raționale. El determină creierul să secrete hormonii dragostei, dopamina și  norepinefrina. Adrenalina face pulsul să crească, starea generală este de fericire euforică. Cu adevărat cerul e mai aproape de tine si tu chiar te teleportezi  in al nouălea cer!!!

N-a afirmat nimeni că ea, dragostea la prima vedere, acest sentiment minunat, singurul care te poate transpune din realitate in lumea basmului, cu fluturi in stomac si ritmul inimii accelarat, care te face fericita si iti confirma ca traiesti, ar fi benefică sau nu, ci doar că există. Uneori se termină  la fel ca in povesti, sărbătorind nunta de aur, alteori focul pasiunii dispare la fel de repede cum s-a aprins. Adevărul rămâne,  că după perioada de curtare incepi să cunoști persoana cea adevărată si nu cea pe care a creat-o imaginația ta. Si tot atunci hotărăști în mintea ta,  dacă e totuna cu cea de care te-ai indrăgostit. Depinde cât de mult ai reușit să vezi de la bun inceput din celălalt, cel adevărat și nu cel imaginar. Poate l-ai privit prin ochelarii dragostei. Si atunci alegerea este a ta.

Uneori, cunoscând persoana umanizată, cu bune și cu rele, cu defecte și slăbiciuni, o poți iubi chiar mai mult decât la început, iubirea transformându-se din euforică în profundă. Dar, alteori,  există o discrepanță mare între așteptări și realitate, mai ales atunci  cand dezamagirea provine de la persoanele specializate în arta disimulării, caz în care relația poate evolua spre despărțire.

Dragostea la prima vedere spune multe despre persoana din fața ta, dar avertismentul ramane in permanenta. Atentie, nu spune totul!!! Dincolo de perdeaua de matase a lucrurilor frumoase pe care le-ai văzut, zâmbete, emoții si sentimente, se pot ascunde secrete, tabieturi, obiceiuri, afinități, de care n-ai avut habar. Astfel încât nu poți spune uneori că iubești cu adevărat  persoana de care te-ai indrăgostit,  decat in momentul in care cunoști mai mult din personalitatea ei.

Dincolo de toate acestea, dragostea la prima vedere are frumusețea ei, care se menține  în timp, traverseaza ani  și trece greu. Chiar daca in viata de cuplu apar probleme, amintirea  primelor trăiri puternice te poate însoți toată viața și te poate stimula să treci cu bine peste divergențele apărute ulterior.

Dragostea la prima vedere este un mister,  fiindcă știi că te-ai îndrăgostit și  mai stii si de cine, dar nu știi și de ce …Sufletul este purtat in sfere mai înalte, dincolo de dorințele fizice, fiind deschis să dăruiască, nu doar să primească. Poate începe lupta pentru cucerirea inimii celuilalt.  In clipa in care iubirea este împărtășită, persoana în cauză se poate considera pe moment fericită!!! Dacă cei doi se potrivesc și  știu să-și gestioneze cu maturitate problemele inerente vieții de cuplu, atunci pot fi fericiți toată viața.

Uneori  dragostea poate fi confundată cu simpatia, admirația sau atracția resimțită pentru o persoană, atunci când o intalnesti  pentru prima oară. Si cand pe parcursul următoarelor întâlniri sentimentele se transformă in dragoste, persoana în cauză ar putea  spune spune că s-a indrăgostit la prima vedere, datorită atracției resimțite de la început. Dar iubirea matură, profundă,  se clădește doar ulterior prin cunoaștere și acceptare reciprocă.

Fericirea in doi nu constă în a duce o viata lipsita de  dispute sau probleme, ci în frumusețea faptului că două inimi care se iubesc ajung mereu să bată împreună, îndreptându-se spre același țel.

                                                               Cu drag, Brindusa Axinte

 

 

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s