Află un lucru la modă de care trebuie sa te ferești-Cea mai in voga formă de manipulare

E la modă in secolul XXI iubirea in toate formele ei, iubirea agape promovată de biserici, erotismul sau iubirea romantică, pasiunea, senzualitatea, promovate de mass-media, storge sau iubirea care își are temelia in cadrul familiei.

Iubirea pluteste in aer!!!

Nu e cântec frumos dacă nu are în el și puțină iubire și aproape că nu e film interesant fără o poveste de dragoste!!!

Astfel încât ea, iubirea, prin magia ei devine ceva atât de dorit și mai greu, sau mai ușor de obținut. Dragostea este visul  adolescenței ce-și așteaptă împlinirea, timpul, momentul.

Dar tot ea, iubirea, este din nefericire și ingredientul de ultimă oră, servit pe tavă al manipulatorilor. Cine sunt ei?

Cei care s-au prins  că nimic nu e prea greu de obținut atunci când rostești cuvântul magic IUBIRE.

Trebuie sa faci asta daca ma iubesti!

Fara mine esti pierduta!

Ai auzit si tu expresiile acestea, prin <<vecini>>?

Știi cumva cum arată mentalitatea lor?

O astfel de formă de gândire e centrată pe obținerea interesului și a satisfacției personale. Cu alte cuvinte ei, manipulatorii, acționează in virtutea faptului  că nu contează prin ce metodă obții ceea ce vrei, atât timp cât ajungi la rezultatul dorit. Astfel incat controlul prin forță devine demodat pentru manipulatorul inteligent din cauza complicațiilor pe care le presupune, printre care problemele pe care le-ar putea avea cu legea. Și cum vorbele nu sunt niciodată suficiente și comportamentul lui va fi unul „plin de dragoste”.

Astfel incat, incet, subtil și persuasiv, voința „iubitei” e anihilată, inima i se deschide, visele incep să capete contur, pasiunile se dezlănțuie în siguranța creată de brațele iubitoare. Dar până când? Până când el, manipulatorul, a obținut  ce vrea. Și cât dureaza? Atat cât are nevoie de tine, nici o secundă mai mult. Atunci tu vei descoperi că totul a fost o minciună și că n-ai contat și nu contezi pentru el.

Esti pregatita poate, și te ferești de multe forme de manipulare în relația de cuplu: șantajul emoțional, devalorizarea, frica. Te-ai gândit cumva… că dragostea nu face parte dintre ele!?

Iubirea poate fi una din cele mai subtile și periculoase forme de manipulare. Cand scopul in care este folosită este unul indreptat către rău, atunci poate distruge vieți, poate frânge inimi.

 

Unde a dispărut dragostea?

De ce am ajuns aici?

De ce se comportă așa?

De ce deja s-a plictisit de mine?

De ce vrea sa ne despartim?

De ce e deja cu alta?

Nu stiu….Părea atat de indrăgostit…Iți sună cunoscut?

Și uneori mai grav decât atât te  întâlnești cu o atitudine de… „nu știi ce te-a lovit”.

Pentru unele dintre femei, finalul sună și mai tragic : rămase fără bani, fără casă, fără sănătate și cu sufletul distrus! Și atunci ajungi să-l învinovățești chiar pe Dumnezeu pentru tot ce ți se întâmplă, pe când de fapt in realitate, cea care n-a deschis ochii larg ești chiar tu! Te-ai grăbit să te arunci in brațele dragostei, la sfatul societății, te-ai grăbit să-ți trăiești visul, dar in palmele tale firul de nisip s-a scurs și ai rămas… cu nimic.

Crezi că in totalitate e vina ta, dar poate nu e, deoarece manipulatorii sunt versați și foarte subtili. Dacă tu nu l-ai cunoscut, el in schimb, fii sigură a știut de la inceput totul despre tine. Și mai ales a simțit dorința ta după iubire. Ai fost evaluată și testată in privința asta. Și te-ai incadrat perfect.

Și odată cu oferta, adică „dragostea pusă pe tavă”, ca in orice business  au apărut și… condițiile. Pentru a te ridica la inălțimea „ofertei speciale” va trebui să faci o mulțime de compromisuri, lucruri ce nu se pretează felului tău de a fi, și… niciodată nu-i prea mult. Te va atrage in mocirla univesului lui.

Fericirea de moment va fi umbrită in permanență de glasul conștiinței tale, care iți spune că nu e bine ce faci. Dar in numele dragostei merită, nu-i așa? Și ajungi să crezi că poți să faci implozie, doar pentru favoarea primită de a te iubi. Orgoliul iți spune că nu ți se poate intâmpla chiar ție. Doar tu ai judecată, știi ce faci. E greu de acceptat că la mijloc nu a fost chiar nimic. Nu există o formă de iubire<< azi iubită, mâine părăsită>>. Mai mult decât atât vina va pica pe tine. Dacă te comportai altfel, dacă condițiile erau altele…..

„Iubirea”a fost doar simpla formulă prin care ai fost excrocată, injosită, folosită. Și nu peste multă vreme iți va strica și reputația.

Chiar merită prețul?

 Dacă aici te-ai regasit si tu, si daca  ai trăit in viața ta o astfel de experiență, vreau să privești la tine și să te prețuiești din nou, pentru că a fi indrăgostită e cel mai frumos lucru din lume, și numai sufletele nobile sunt capabile să iubească cu adevărat. Astfel ai șanse mari să aduci in viața ta dragostea fileo, in care cei doi sunt una impărtășind aceleași vise, valori, idealuri, concepții, in care starea de bine e reciprocă și dorințele fiecăruia sunt respectate. Iubirea adevărată e un mister, un dar de la Dumnezeu, oferit celor ce știu să-l prețuiască.

  Poate crezi ca manipularea femeilor prin intermediul iubirii este o fictiune. Nu!!! E o mare realitate. In numele ei multe femei si-au distrus, la propriu, viata. Ele au ajuns sa se desconsidere, sa excrocheze, sa fure, sa consume droguri, sau chiar sa se sinucida in numele iubirii.

Iti doresc sa gasesti iubirea adevarata, diferita de minciuna care-ti poate gadila orgoliul si dorinta ta dupa admiratie, iti poate lua intr-o clipa mintea si care te poate duce la dezastru. Iubirea adevarata nu te va conduce niciodata catre ceva rau, catre fapte abomoinabile si care nu-ti fac cinste, nu te va forta in nici un fel sa faci lucruri sub demnitatea ta de femeie. Iubirea adevarata te va conduce catre fericire.

Preaiubitul meu vorbeste si-mi zice:

,,Scoala-te„, iubito, si vino frumoaso!

 Caci iata  a trecut iarna,

a incetat ploaia si s-a dus,

Se arata florile pe camp,

a venit vremea cantarii

si se aude glasul turturicii in campiile noastre.(Cantarea Cantarilor)

                                                 Cu mult drag, Brindusa


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s