Află un lucru la modă de care e bine să te ferești-De ce nu ești prețuită când meriți asta?

Primăvara anului 1995 a fost marcată de moartea cântăreței de origine mexicană Selena Quintanilla-Perez, supranumită și regina muzicii tejano. Asasina, nimeni alta decât apropiata sa, președinta fan clubului, Yolanda Saldivar. Aceasta a reușit să-i câștige încrederea devenind în același timp și managerul unui lanț de magazine aparținând Selenei, de unde sustrăgea bani in mod repetat. Când Selena a cerut explicațiile de rigoare, a fost împușcată, jignită și urmărită până s-a prăbușit in holul unui hotel, murind câteva ore mai târziu la spital. Trista experienta !!!

A plătit cu viața binele făcut celei pe care a ridicat-o pe culmile pe care nu ar fi ajuns niciodată prin forțe proprii.

Motivul? Indiferent  de ce și cât i se oferea, aceasta nu putea niciodată să obțină charisma, succesul, talentul  și viața Selenei.

„Numai după invidia altora îți dai seama de propria valoare”-Tudor Mușatescu

 Ce crezi tu, ca ajunge sa ai o imagine apropiata de perfectiune, talent si bunatate ca sa fii o persoana agreabila, o persoana care isi face cu usurinta prieteni si leaga relatii de durata. Dar, ai luat in calcul… frumusețea fizică, succesul, admirația de care te bucuri vor genera inevitabil invidie. Câte lovituri poți suporta  din cauza asta n-ai idee!!!

Tu crezi că făcând bine și purtându-te cu eleganță vei  obține recunoștință. Când e vorba de invidie rezultatele adunării sunt  intotdeauna pe minus.

Dar in relația de cuplu nu poți fi invidiată, nu-i așa ?

Cu alte cuvinte, ce bărbat n-ar dori să aibă la brațul lui o femeie frumoasă, inteligentă și de carieră?

Raspunsul este simplu, bărbatul cu părere slabă despre sine, care  simte că îi este subminată  supremația și care nu obține același succes ca și tine. Spune-mi ca te-ai gandit la asta! Ce ti se poate intampla?

Bețele in roată vor incepe cât de  curând că apară, jignirile vor fi la ele acasă. Apreciată in societate, jignită in intimitatea căminului.

In invidia admirativă persoana își catalizează forțele pentru a obține aceleași performanțe ca și persoana invidiată.

In invidia ostilă, în schimb persoana invidiată poate să dispară pur și simplu de pe suprafața pământului, dacă se poate.

 Astfel  încât atunci când tu te bucuri de realizările tale, te mai și lauzi cu ele, ooo…se poate să ajungi să constați că partenerul tău de viață, sau prietena ta apropiată nu simt la fel.

Primii care îți vor invidia succesul sunt persoanele din anturajul tău. Invidia poate cataliza energii nebănuite prin care a te bucura de răul altuia devine o fericire de dorit.

 Asocierea cu acest gen de persoane poate avea consecințe, și am să-ți spun câteva:

Pierderea reputației-Persoana care te invidiază te va vorbi de rău cu siguranță.Va minți pe seama ta, in lipsa ta, si asta  în timp ce-ți va zâmbi frumos in față.

Sfatul neprietenesc-Nu te va sfătui de bine, toate recomandarile  primite vor fi împotriva ta. Nu vei face greseala sa-i ceri sfatul, am pretentii de la tine!

Izbucnirile violente– Uneori tensiunile acumulate de persoana invidioasă nu mai pot fi ținute in frâu și refulează  în acte de furie necontrolată, astfel incât persoana invidiată este fie jignită, fie lovită.

Prejudiciul-Dacă te va putea prejudicia de ceva o va face. Nu-i încredința veniturile tale și nu numai.

Sabotajul-Intervine mai ales dacă invidiosul este chiar partenerul tău de viață. Te poți trezi cu diplome rupte, cu venituri reduse, cu confort diminuat, doar să nu te mai poți bucura in viitor de realizările tale.

Izolarea –Persoanele invidioase te lasă singură cand ti-e lumea mai draga, asta in cazul în care nu profită de tine.

Negarea meritelor-Succesul de care te bucuri, realizarea ta profesională spre exemplu, vor fi puse pe seama unor factori exteriori cum sunt: sigur tu ai copiat la examene, cred ca ti-a făcut altcineva lucrarea, etc.

Devalorizarea-Hai ca nu ești chiar așa de frumoasă, nici atat de talentata, ai defectele tale, sa recunoastem…

Nesusținerea-Nu vei fi ajutată, susținută la nevoie și se va bucura de răul tău cu prima ocazie.

Jaful-Va incerca să te deposedeze pe cât posibil de toate avantajele tale si va dori să obțină tot ce ai tu, tine minte, chiar si dragostea de care ai parte, dacă i se permite.

Persoana invidioasă fie ca iti este rudă, fie ca face parte din cercul tau de apropiați, fie ca este colegul sau colega ta de muncă, fie chiar propriul partener de viață, din pacate va refuza să te cunoască cu adevărat și va ignora efortul depus pentru realizările tale.

Invidia face parte din categoria emoțiilor ascunse, catalizând energii nebănuite spre distrugerea vieții altei persoane.

 Tu ce crezi ca rămâne de făcut, in cazul in care descoperi in anturajul tau astfel de simptome?

                                                           Cu drag, Brindusa


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s