Află cum te pot influența plăsmuirile minții-Falsa indrăgostire

       O întamplare cu final neașteptat: Zi de zi privirile li  se întalneau la birou, un zâmbet admirativ nu lipsea de pe fața lui. Imediat el„ i-a căzut cu tronc”!!! Privirea lui, tinuta lui, inteligent, sexy si de cariera, ce ti-ai putea dori mai mult? Si toate acestea nu erau de fapt, pentru dumneaei, decat formulele de <<vino-ncoace>>. Ce contează că e însurat! Si-a spus ea, rotindu-si languros o suvita de par, mă place! Astfel a început să-i caute tot mai mult privirea, să adore întâlnirile întâmplătoare, să afișeze un zâmbet larg în conversații si sa gesticuleze mai des decat de obicei.

 Insa… pentru că timpul trecea…, si el nu făcea nimic mai mult, s-a hotărât să facă ea primul pas. Așa că ziua următoare, singuri fiind in birou, i-a spus că-l place și că ar dori o întălnire de la dansul!!! Privirea lui stupefiată a surprins-o in mod neplacut…

Dar eu sunt însurat, și îmi iubesc foarte mult soția, i-a spus  scurt el, blocând orice fel de conversație.

Ce parere ai?

Dincolo de imoralitatea aspirației către un bărbat căsătoritce poti sa mai faci când tu iei dorințele tale drept dorințele lui, sentimentele tale, proiectate ca fiind sentimentele lui?

 

Tu îi cauți necontenit privirea, și atunci când în sfârșit ochii vi se întâlnesc in razele imaginatiei tale, in care ratiunea e lasata in umbra, si unori si constiinta, consideri că oooo….. e interesat de tine!

Tu apari „întâmplător ”în locurile frecventate de el, și consideri că te urmărește!!!

Acțiunile lui sunt benevole sau sunt determinate de comportamentul tău?

Ia nu-i mai zâmbi, vezi îți mai zâmbește?

Dorința puternică după aprecierea persoanei dorite, face ca mintea să meargă mai departe, creând scenarii neconforme cu realitatea. Dispare încet granița dintre fantezie și realitate. Simpla admirație e luată drept îndrăgostire, aprecierea sau banala conversație politicoasă e luată drept invitație. Orice mic gest e interpretat.

În cazurile patologice, persoanele care au dezvoltat o obsesie pentru o persoana de sex opus  își trimit singure flori, se văd deja în postura de parteneri într-o relație ce există doar în mintea lor. La sfârșit cineva va rămăne cu „ inima frântă” și „buza umflată”.

Falsa iubire se intălnește și în cazul iubirii platonice.

Cu toate că persoana in cauza constientizeaza ca iubirea este imposibilă, cum este iubirea pentru un actor spre exemplu, obsesia dezvoltată duce la crearea de fantezii interminabile, pâna la credinta ca cei doi vor fi împreună într-o viață viitoare, daca aici nu pot. Inima se umple de suferință, frustrare, viața trăită în prezent este tributară, subjugată acestei„iubiri”.

Falsa iubire este și iubirea determintă de conjunctură, atmosferă.

Ambianța  magică, muzica, luminile, marea, vacanța, relaxarea, euforia, toate acționează asemănător unui drog. Extazul de moment e luat drept îndrăgstire. Ce se intâmlplă însă după ruperea pinzei aurite a magiei?

Când toate acestea dispar, rămâi cu cel a cărei personalitate ai cunoscut-o prea puțin.

Falsa iubire o întâlnești mai frecvent decât îți imaginezi. Îndrăgostită, doar pentru că într-un moment din viața ta ai fost sub influența unei persoane charismatice, influente, sau care ți-a acordat atenție, chiar asa sa fie? Astfel arata uneori iubirea iluzorie a pacientei, nascuta  intr-un moment de vulnerabilitate, pentru medicul său. Dacă persoana în cauză nu dezvoltă o obsesie, această iubire „ireală”dispare odată cu condițiile ce au creat-o.

Și ca s-o parafrazăm pe Andra:

„ O fi iubire dar n-o văd yo?”

Ai gasit motivul care sa te fereasca de a cadea in capcana falsei iubiri?

Falsa iubire te privează de adevărata iubire, iubirea împărtășită, iubirea trăită, iubirea care presupune curtoazia care nu dispare, susținere reciprocă, fericire, fidelitate, iubirea care durează, iubirea de care ai nevoie de fapt in viața ta.

Falsa iubire îți macină timpul, viața, sănătatea, îți creează iluzia   greșită că nu există fericire în afara ei.

Stressul, neîmplinirile în dragoste nu sunt compatibile cu fericirea. Mai bine un partener doar al tău, alături de tine, îndrăgostit de tine, prețuit de tine decât să-ți hrănești viața în iluzii.

 Dacă nu ți-ai ales încă un partener de viață ce părere ai de calități cum sunt: inteligență, bun-simț, hărnicie, competență, fidelitate, altruism, credincioșie?

 Ce părere ai despre un partener care să te ajute „ să crești”, să te dezvolți profesional, să duci o viață fericită și împlinită alături de el? Ce părere ai de bărbatul care nu are nevoie de o sclavă pe post de soție, nici de o anexă, nici de un trofeu, nici de un bibelou si nici de un preș?

Viața noastră, fericită  sau nu, ține foarte mult de alegerile pe care le facem, de curaj și responsabilitate. Pentru multe femei, asteptand barbatul ideal o viata intreaga, dar uitand ca el doreste la randul sau femeia ideala, a aparut acel sentiment de frustrare, prin care s-au simtit lovite de ghinion ca nu l-au gasit, in timp ce altele, considera tot ele,… au noroc.

S-au privat astfel singure de fericire, refuzand tot atatea posibilitati de a avea o viata implinita.

Dar stii, e posibil cumva sa nu identifici iubirea cea adevarata, sa fie undeva in apropierea ta si tu sa nu-ti dai seama, lamentandu-te sau alergand intr-una dupa iluzii?

In romanul„ Pe aripile vântului ”, de Margaret Mitchell, eroina, seducătoarea Scarlett O” Hara este prea preocupată de obsesia sa romantică pentru un bărbat dedicat altei femei, căsătorit cu verișoara sa Melanie, Ashley Wilkes, încât își refuză iubirea adevărată pentru Rett Butler, imaginea bărbatului de succes. Spre finalul romanului ea se trezește la realitate în momentul în care constată că iubirea lui Ashley pentu ea a existat doar în imaginția sa, acesta fiind puternic îndrăgostit de plăpânda sa soție. Scarlett descoperă în acel moment că în tot acest timp ea l-a iubit  de fapt cu adevărat pe Rett, și în momentul în care realizează că e pe cale să piardă această iubire, ea speră într-o nouă zi, o nouă șansă de  a recupera ce a pierdut.

 

Si daca ai cazut cumva in capcana unei false iubiri, atunci draga mea,  ce pot sa-ti spun decat… asteapta sa intre in viata ta iubirea cea adevarata, care te face sa castigi clipele autentice de fericire si implinire, pe care inima ta le doreste.

                                             Cu drag, Brindusa


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s