Află cum te pot influența plăsmuirile minții- Încercarea de a-ți depăși condiția

START spre viață, start  spre succes și fericire sună visul  tinerelor ce abia au părăsit băncile școlii. Dar…, evaluarea reusitei pe scara socială presupune pentru unele dintre ele  asocierea cu bărbatul  care deja are astfel de împliniri în viața sa  (bani, putere, prestigiu, excelență într-un anumit domeniu, talent). Așa că fericirea constă  în faptul că negresit considera ca ceea ce nu poate fi realizat prin forțe proprii, poate fi realizat prin asociere. Ce metoda buna , inspirata!!! Cum le-o fi trecut prin minte?

Dar tie?

Si astfel, pentru unele dintre Evele secolului XXI  tentația de a-și depăși în acest fel condiția este mare…În locul sufletului pereche, celălalt e privit doar ca pe un TROFEU. Un trofeu de care  se folosesc pentru a stârni invidia celor din jur, pentru aspirația către o viață comodă și lipsită de griji, pentru a deveni o extensie a calităților celuilalt. Și păcălite de acest miraj, consideră că au adus în viața lor lampa lui Aladin. Un singur amănunt doar a fost neglijat în acest tablou: și anume că bărbații au fost înzestrați și ei cu inteligență, că poartă conversații si se intalnesc frecvent, că învață să intuiască femeile din jurul lor. În scurt timp dezamăgirea apare în multe feluri, pentru că… bărbatul trofeu idolatrizat și ridicat pe un piedestal va cere JERTFE.

Tu-ți programezi timpul după el, nu el după tine.

Tu renunți la planurile tale, nu el la ale lui.

 Tu renunți la anturajul tău în favoarea anturajului lui.

 Tu faci fel de fel de compromisuri ca să nu pierzi trofeul, in timp ce el face doar ce-i place.

În curând te vei confrunta și cu criticul de artă din el.

El cu părereri înalte despre sine, tu cea lipsită  de valoare.

El cu aere de boss, tu cea care stai la coadă după mofturile lui.

Tu visând la povestea Cenușăresei, el care n-are chef să te ridice  la înălțimea pretențiilor sale.

Viața devine nefericită, condiționată, plină de compromisuri și frustrări. Despărțirea nedorită survine uneori pe neașteptate dintr-un motiv banal. El își continuă viața ca și cum nimic nu s-a intâmplat, tu poti ramane cu sechele.

Dacă l-ai admirat pentru modul iscusit în care schimba femeile, ce te miră astăzi că te-a schimbat și pe tine?

Dacă l-ai admirat pentru portofelul lui plin, ce te miră că vrea să-l păstreze la fel și când iese cu tine?

Dacă tu ai fost cea care a inițiat relația, de ce te miri că el este cel care o rupe?

Lăsând gluma la o parte, dacă te-a făcut părtașă realizarilor lui, asta nu inseamnă că tu beneficiezi dintr-o dată de același succes ca și el, care se poate să-l fi costat ceva efort in realitate.

În cunoscuta parabola a lui Grigore Alexandrescu, dulăul Samson pare ca urăște mult mândria, dar atunci când bietul cățel, Samurache,  aspiră la egalitate cu el, constată că acesta, desigur, nu e de nasul lui:

„Aceasta între noi adesea o vedem, și numai cu  cei mari egalitate vrem”.

Dacă vrei să fii printre „cei mari” atunci trebuie să-ți căștigi independența și valoarea PRIN TINE INSATI. Independența financiară înseamnă împlinire vocațională, a fi bun, a avea valoare într-un domeniu profesional, a-ți adăuga noi competențe, a câștiga un venit care să-ți permită un trai decent și mai mult decât atât a excela în sectorul tău de activitate. A avea valoare prin tine însăți, dincolo de nobletea pe care o are fiecare ființă umană prin faptul că este prețuită de Dumnezeu, însemnă să –ți dezvolți potențialul. Poate consideri ca ai mai mult sau mai putin de retusat la aceste capitole ale vietii tale, dar… in afara valorilor ce țin de caracter, dezvoltarea personalității este una dintre cele mai importante și mai ușor de obținut dintre ele. Practic ea este comoara din palmele tale, care, descoperita prea tarziu , nu-ti mai foloseste.

Dezvoltarea personalității aduce cu sine charmul, demnitatea și relaxarea care determină o persoană să se prețuiască atât de mult încât să nu mai fie <<disperată>> după alta de sex opus.

Siguranța, prețuirea, investiția în tine îți va largi cu siguranta orizontul de optiuni.  Însă un simbol te avertizeaza ATENTIE!- nu  întotdeauna bărbatul cel mai dorit  e întotdeauna și cea mai bună alegere, bărbatul lângă care să te simți în siguranță, fericită și iubită!

Iti doresc sa ai parte de o alegerea inspirata.

                                                                  Cu drag, Brindusa

 

 

 

 

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s