Află cum te pot influența plăsmuirile minții-Gelozia

Prea urât ca să mai fie și adevărat? Să fi apărut o alta în frumoasa intimitate a cuplului? Mintea frustrată nici nu poate să accepte. Atenția care altădată îți aparținea, acum e distribuită, nu mai ai exclusivitate.

Au apărut plictiseala și reproșurile  pe tărâmul iubirii și amabilităților?

Și tu îl bănuiești că umblă după alta. Îi verifici mobilul și pagina de fb, îi urmărești limbajul trupului. Fața ta devine bosumflată, el se miră că nu mai ești la fel de comunicativă, că nu mai râzi și nu mai știe omul ce să mai creadă. Mesajele primite sau trimise  către persone de sex opus sunt interpretate. Dar lucrurile nu se opresc aici, e bănuită colega lui de birou. Dacă l-ai trimis la markett și a întărziat jumătate de oră ai intrat in panică! Pulsul crește, corpul se încarcă cu adrenalină, noaptea nu poți dormi. Pentru orice eveniment în care este implicată și o „ea” ai o explicație. De ce se îmbracă elegant, de ce se parfumează, doar pentru o plimbare?

Gândurile o iau razna, mâncarea riscă să ajungă scrum, frustrarea e la locul ei. Îți mai aduci aminte când v-ați întâlnit întămplător în moll și el i-a zâmbit? Sigur are și conversații, întâlniri pe ascuns și comportamentul lui față de tine parcă e mai e rece. Și uneori izbucnești și-i spui ce te frământă. Dar întâlnești privirea lui mirată.

Când am întâlnit-o noi în moll pe dumneaei, chiar nu-mi aduc aminte? Și răceala de care vorbești? În ultimele ore ai fost mai puțin comunicativă, păreai foarte preocupată de treburile casnice, așa încât te-am lăsat să le rezolvi.

Se spune că atunci când intuiția feminină îți spune că lucrurile nu sunt în ordine, chiar așa și este. În marea majoritate a cazurilor femeile știu că sunt înșelate și în 80% din cazuri știu și cu cine.

 În alte cazuri se poate vorbi doar despre o trădare emoțională la fel de periculoasă, ce poate duce la ruperea relației.

 Trădarea emoțională apare atunci când problemele personale nu mai sunt discutate în cadrul cuplului, dar se găsește cineva cu care să le discute… Poate să apară atunci când relația  devine o sursă de stres și nu una de distracție firească. De multe ori e un semn ce nu poate fi ignorat și anume că între cei doi a apărut plictiseala, insatisfacția, banalitatea și flacăra pasiunii începe să se stingă.

Tu mai crezi că merită reaprinsă?

În loc să renuți la luptă și  să-l arunci definitiv în brațele alteia, crezi că merită să-ți aduci aminte că aleasa ești tu și frumusețea vremurilor bune trebuie reâmprospătată?

Dar ce te faci când nimic din ce ai presupus tu nu e real, ci doar un scenariu laborios croit de mintea ta?

Atunci el se va simți jignit de insecuritatea ta și mai și riști să-l pierzi. Bărbații nu simt o nevoie atât de mare să înșele pe cât crezi tu, dar simt în schimb nevoia să li se reconfirme valoarea. Ei simt nevoia să socializeze și cu alte femei decât cu tine, chiar dacă ele nu sunt prezente în mod constant în mintea lor, doar nu credeai că în domeniul comunicării deții monopol?

Gelozia își are rădăcinile amare în insecuritate și temă și într-o slabă imagine de sine.

Acest sentiment apare atunci când crezi că riști să pierzi ceva la care ții foarte mult. Scenariile croite din gelozie sunt uneori doar fantezii și duc la răbufniri nedorite. Dar dacă se repetă, te-ai întrebat ce se întâmplă? Ele pot duce chiar  la ruperea relației de cuplu.

Cine e atăt de puternic incât suportă scene de gelozie din orice?

S-a uitat în ochii tăi pe stradă,  sigur ai ceva cu ea!

Ai dansat cu ea la nuntă, sigur ți-a plăcut de ea!

Atât de puțin te prețuiești? Ce crezi tu? Îți va suporta reproșurile în loc să-ți admire siguranța? Reproșurile nu-ți plac nici ție, cum să placă atunci unui bărbat, orgolios prin natura sa? Scenariile pot fi croite din orice, nu doar din gelozie, dacă ești predispusă la ele. Uite unul:

Încerci să deschizi ușa blocată, el nu răspunde, sigur e cu cineva în casă, îți spui indignată!

Dar poate că omul a adormit și nu aude soneria.Trebuie să ai dispoziția de a lămuri lucrurile cu ințelepciune. Cu alte cuvinte, nici naivă încât să fii înșelată chiar sub nasul tău, nici prea suspicioasă încât să confunzi imaginația ta cu realitatea, odată ce nu ai lucruri concrete, respectiv dovezi.Viața de familie se transformă într-o sală de tribunal în care nimeni nu căștigă. Alege ca inima ta să câștige!

                                                            Cu mult drag, Brîndușa

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s