Află rolul în care nu ar trebui să te regăsești-Naivă

Naivă, ce urât sună, oare cine ar dori să se situeze intr-o astfel de postură? Cu siguranță nu femeia secolului XXI, care se dorește a fi puternică, atrăgătoare, inteligentă și mai ales de succes. Dar, intr-o societate in care prețul reușitei nu contează, naivitatea e de două ori taxată.

Când consideri tu că poți fi și naivă?

 Ți s-a intâmplat să crezi în cadouri fără conținut, frumos ambalate? Simplu, nu!? Într-o societate bazată pe cerere și ofertă, ambalajul strălucitor determină o vânzare bună a produsului! De ce crezi că nu s-ar aplica același principiu și în relațiile interumane? Să vedem! Cum gândește societatea?

Ea dacă e„ fată deșteaptă” va căuta prietenia unui bărbat  cu o carieră promițătoare, situație materială bună, educat, sociabil, bine dispus, familist,…….o listă-ntreagă.

El,  știind ce-și doresc„ fetele deștepte”, la înălțimea”cărora nici dacă se străduie nu poate să ajungă, va oferi doritoarelor sale doar iluzia acestor lucruri.

La fel ca intr-un show pe scenă, întâi își face intrarea el!!!  Atenție doamnelor și domnișoarelor!!!

Un ambalaj subtil, o prezentare atrăgătoare, ceva de genul: am planuri mari de viitor, sunt o persoană romantică, îmi doresc o familie, vreau să ajung bogat, celebru. Îmbrăcămintea, modul de exprimare, mașina prietenului, toate lasă dechisă poarta spre false presupuneri.

Apoi te prezintă pe tine! Tu ești unică, femeia de care s-a indrăgostit până peste cap, pentru tine ar trece peste munți și văi, ar omorî balauri….Privirea pierdută, vocea stinsă, toate lasă să se vadă asta…

Dar de fapt ce face? Și mai simplu, îți spune ce vrei să auzi!!!

Cu alte cuvinte, cărei femei nu-i place să audă că e frumoasă, unică?

Cărei femei nu-i place să audă că și la anul vor fi împreună, sau chiar până la sfârșitul vieții?

 Cărei femei nu-i place să audă că bărbatul de lângă ea îi va construi o viață minunată?

Și atunci te intrebi, dincolo de orice negare, de ce rata divorțurilor e in creștere?

Cât de mult ajungi să cunoști din persoana de lângă tine, dincolo de ce vrea el să-ți prezinte? 

Timp de șase luni au vorbit la telefon, într-un frumos schimb de replici, cuvinte de alint, planuri. O minunată armonie, perfectă compatibilitate între el și ea. Dar după numai șase luni o vorbă aruncată de ea,  la întâmplare, a reușit să-l scoată din sărite pe dumnealui. Un potop de înjurături s-a năpădit asupra ei. Persoana iubitoare dispăruse și cel ce vorbea acum părea un străin. O convorbire întreruptă brusc, o relație sfârșită înainte de a începe.

Dar naivitatea cum începe? O, desigur, naivitatea are și ea un început, atunci când te intâlnești cu ceea ce crezi tu… că este visul tău. Dorința ta de a-l face real e atât de puternică, încât îndoiala e lăsată la vatră. Prea frumos să fie adevărat? Uneori chiar așa și este. Și alteori adevărul  se pare nu prezintă prea multă importanță, odată ce ai persoana visată lângă tine.

Tu cât ești dispusă să sacrifici pentru asta?

Cât de mult pot sacrifica femeile pentru a avea bărbatul dorit lângă ele?

Uneori lista întocmită de el ca răspuns  nu mai are bun simț. Cerințele derivate din șantaj emoțional devin mai numeroase sau sporesc in gravitate. Ai face asta pentru mine? Sună dorința lui, care e în același timp și lege. Nu poți face altfel iți spui tu,  pentru că asta ar fi o încălcare a încrederii și iubirii dintre voi.

Au fost cazuri de furt sau crimă induse din naivitate. Dar finalul are întotdeauna același tragism: o femeie manipulată în numele iubirii, o viață distrusă în locul unui vis realizat, ani irosiți ce nu mai pot fi întorși, zâmbete pierdute, uneori pentru totdeauna.

Draga mea uneori te învinovățești că n-ai deschis ochii mai larg la întâmplările din viața ta, sau că n-ai fost mai perspicace? Vinovată că ai fost de bună credință?

Experiențele din viață ne pot distruge sau ne pot face mai puternici.La mijloc stă și alegerea noastră. Viața se scurge oricum.Timpul nu ne așteaptă.

Dacă n-am știut să prețuim ziua de ieri, în schimb ziua de astăzi ne aparține.

O intâmplare cu final nefericit, o relație eșuată te face să generalizezi și crezi că ești predispusă eșecului? Sau experiența obținută te determină să faci o alegere mai bună, atât timp cât crezi că este posibil?

Cerul e mai aproape decât crezi. Supraviețuirea se învață.

Visurile tale dragi se vor împlini atunci când crezi asta  și vei  face si pași spre ele.

                                                  

                                                         Cu mult drag, Brândușa Axinte

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s