Află lucrul care îți fură viața_Lumea virtuală

Când nimic nu merge bine  în viața ta, sau când pur și simplu plictiseala  pune stăpânire pe tine,  există un refugiu: o cutie de înghețată, un platou de prăjituri și câteva ore  bune petrecute în fața televizorului. Ce frumos sună, nu-i așa ?Ai experimentat și tu ? Ți-a crescut pulsul, ai trăit cu intensitate fiecare scenă de iubire, gelozii, despărțiri și împăcări pline de pasiune. Și chiar atunci când ai reușit să te desprinzi și să intri in rutina zilnică, ai meditat la suspansul acțiunii, personajele de telenovelă ți-au  devenit peste noapte cunoștințe sau prieteni apropiați. Abia ai așteptat  episodul următor să vezi  ce se mai întâmplă, cine cu cine se mai împacă, cine trădează pe cine, cine iubește pe cine…

Pare că lumea reală nu mai contează  prea mult, căci în lumea virtuală te poți identifica cu oricine și poți fi orice.  Te poți  realiza pe toate planurile. Iubirea de care nu ai parte în viața de zi cu zi, fericirea mult visată, realizarea profesională, toate se obțin în lumea virtuală. Aici se pare că ai chiar viața pe care ți-o dorești. Revenirea la realitate e în schimb asemănătoare cu experiența trăită de un copil sărac, care pentru o zi gustă din binecuvântarea unui trai decent.

Lumea virtuală e o plasă în care riști să cazi, din care riști să te trezești abia după ce îți trec anii. În această lume care te atrage prin vraja ei plină de culoare, tu nu trăiești viața ta ci viața personajelor de film. Măcar ai realizat lucrul acesta? De pe urma lor câștigă producătorii, tu te alegi doar cu iluzii.

Iluzia nu ține de cald, nu comunică cu tine, nu te face să radiezi de fericire, n-ai cum să ai planuri cu ea pe termen lung.

Unii din cei care s-au refugiat în lumea euforică a alcoolului sau a drogurilor, s-au întrebat ulterior unde li s-au scurs anii, ce-au făcut cu viața lor și așa cum se știe,,consecințele pot fi mult mai grave”.

E posibil ca tu să trăiești într-o lume iluzorie, în timp ce problemele tale rămân nerezolvate? 

Dacă lumea aceasta  te face cu adevărat fericită, de ce simți golul din viața ta?

Sau crezi prea mult în noroc, soartă,  și nu cauți o cale de rezolvare realistă a problemelor tale? Să fie chiar atât de întunecată realitatea zilnică în care tu  simți că nu ai ajuns încă la limanul dorit?

Lumea reală e plină de cupluri care au găsit dragostea adevărată, soți care știu să se respecte, bătrâni care privesc în urmă la viața lor împlinită, oameni care au investit în carieră și au reușit. Ei și-au trăit  visul, și-au construit viața nebazându-se pe noroc.

Nu-ți pierde vremea uitându-te mereu peste gard. Înfruntă problemele, rezolvă situațiile. Fă un test de imaginație :

Ce-ți dorești cu adevărat în viață, în ce domeniu ți-ai dori să te afirmi și să progresezi?

Nu trăi povestea altuia, trăiește-ți propria poveste, în realitatea secolului XXI.

Atunci te vei transforma din spectator în actor și regizor al propriei tale deveniri. Revino spectaculos pe scena vieții!

Cum să imparți ceea ce nu ai, cum ar fi bucurie, fericire, armonie?

Cu siguranță ai auzit de adicție, respectiv dependența puternică „de un drog. Se consideră că lumea virtuală poate crea această dependență. Ea duce la pierderea interesului pentru lumea reală. Au fost cazuri în care părinții, prinși în jocurile pe calculator și-au neglijat copiii, cu mari consecințe. Ei ingrijeau un copil virtual in timp ce propriul lor copil era expus pericolelor.

Lumea în care ne-am născut este reală. Nu păcălești stomacul cu hrană virtuală.

De aceea să te trezești la realitate, chiar dacă pare dur, este absolut necesar.

O afirmație de pe fb. spunea că e frumos să visezi, că în vis poți fi fericită. E frumos să visezi, dar ce puțin durează visul. Asta înseamnă și să nu crezi că visele se pot împlini în realitate. Și dacă nu crezi, nici nu vei face nimic în sensul acesta. Astfel viața ta va fi un du-te-vino de clipe fericite de visare și amarul neîmplinirilor cotidiene.

Frumoasei adormite i-au trebuit 100 de ani să se trezească.Țu câți ani ai la dispoziție pentru asta?

                                                   Cu mult drag, Brîndușa

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s