Știi să recunoști pericolul ascuns din relația de cuplu-Vedetismul ?

 Cât  să fie oare propagandă și cât să fie adevăr?

Campania electorală a început!

Resurse uriașe de talent, energie și charismă sunt consumate.

Promisiunile sunt atât de  atrăgătoare și imposibil de refuzat.

 Nici n-ai presupune că la mijloc este o relație de cuplu care își sărbătorește copilăria.

Ooo… el, parlamentarul te cucerește ușor cu farmecul său indestructibil de care nu face economie, zâmbet de actor și atmosferă plină de magie. Ești tratată cu mult respect, dorințele tale sunt luate în considerare, totul e spre binele și fericirea ta. Până la obținerea locului râvnit, lucrurile nu pot fi mai plăcute, sloganurile se țin lanț:

Vei fi o prințesă!

Vei trăi într-un palat!

Vom fi împreună în tinerețe fără bătrânețe!

Voi omori  balaurii din viața ta, desigur: nefericirea, sărăcia, singurătatea.

Însă după obținerea locului dorit în„ parlament” lucrurile se schimbă: prințesa este  transformată în cenușăreasă, caleașca în bostan și balaurii sunt vinovați de mită. Ce urmează?

În „sala parlamentului ”se dispută lupta pentru putere. În această etapă unul din parteneri va obține până la urmă poziția de autoritate prin faptul că nu e dispus să lase din pretenții, să facă compromisuri. Pas cu pas universul relației de cuplu începe să se învârtă în jurul lui și tu te întrebi :

Oare o fi mulțumit cu cele șapte feluri de mâncare pe care i le gătesc?

Oare cum îi pot îmbunătăți eu condițiile de trai?

Oare cum să fac să-i captez toată atenția, astfel încât  nu mai flirteze cu alte femei?

Astfel se întâmplă când vedeta cuplului este… el!!! Și ca orice vedetă va avea în permanență o mulțime de pretenții de la tine, de la room service  de cinci stele până la imaginea ta, de top-model.

Și tu mai știi și altele…că el are întotdeauna resurse nelimitate de cheltuială pentru imaginea și dorințele lui, el dispune de timp liber nerestricționat, el iese cu prietenii, are hobby-uri pe care nu le ignoră, are suficient timp să se facă remarcat în mediile sociale, să comunice, să facă sport și în plus are și o mulțime de admiratoare. Viața devine un continuu sacrificiu pentru binele și prosperitatea celui în permanență nemulțumit. În loc de apreciere vei primi un „se putea și mai bine”.

Tu muncești din greu pentru menținerea fericirii în relație în timp ce el poate pleca oricând.

Tu iți pierzi timpul pentru el, pe când el are timp de dat și prin vecini.

Tu ești obosită și invizibilă în timp ce el este fresh și vizibil de la distanță.

Zilnic tu ignori nefericirea ta în numele favorii că nu ești părăsită. Asta până când te saturi de viața de cenușăreasă și decizi că meriți și tu  locul  de prințesă, după cum ți s-a promis în timpul campaniei de cucerire. Constați ușor că în democrație ai aceleași drepturi ca și el: la timpul tău, la cariera ta, la viața ta la hobby-urile tale. Dar…

Lupta pentru putere se poate stinge ușor dacă se transformă în negociere. Pe masa tratativelor se semnează acordul de pace prin luarea în considerare a nevoilor fiecăruia, în caz contrar ai de-a face cu o dictatură, al cărui specific, după cum știi este concentrarea puterii în mâinile unui singur om. Conflictele și lipsa de comunicare nu vor duce în multe cazuri spre mai bine, spre prosperitate, ci vor consuma inutil timpul, resursele, energia, iar finalul s-ar putea să nu-ți placă.

Fă-ți timp și invită-l la negociere, spune-i problemele cu care te confrunți, altfel obișnuința îl va determina să considere că totul e Ok. Spune-i de planurile, visurile și dorințele tale, nu mai sta și fă-ți o listă cu ele.

Ca să fii tratată precum o prințesă trebuie să ai demnitatea unei prințese.Și dacă universul tău se învârte în jurul lui și universul  lui trebuie să se învârtă în jurul tău, arătându-ți astfel că ești importantă și dorințele tale merită luate în considerare.

Ridică-te la înălțimea standardelor lui și schimbă regulile jocului!

Specialiștii consideră că orice relație de cuplu trece prin aceste etape:a iubirii magice, romantice, cu fluturași în stomac, dezvăluiri reciproce, visuri și promisiuni, a dușului rece, în care fiecare descoperă realitatea din spatele iluziilor, personalitatea reală în locul celei afișate, etapa luptei pentru putere caracterizată prin încercarea de dominare reciprocă, de redefinire a rolurilor, etapa compromisurilor realizate la masa negocierilor,când sunt reamintite sentimentele ce au stat la baza constituirii cuplului și etapa succesului când democrația e instaurată și cei doi au reușit să-și clădească o relație solidă alături în tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, după cum și-au propus atunci când s-au cunoscut.

Și să recunoaștem, că un cuplu care știe să-și  gestioneze problemele, care știe să-și reînvie iubirea în ciuda trecerii timpului este un cuplu frumos, care aduce cu sine speranța că dragostea nu are doar trecut și prezent…

                                                                                       Cu mult drag, Brindușa


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s