Află rolul în care nu ar trebui să te regăsești-Vulnerabilă

Vulnerabilă? Serios? Nu-i de mine ! Eu cu siguranță sunt o persoană puternică, care știe ce să aleagă și știe și ce vrea de la viață, spui tu!

Nu la fel spune și dumnealui, care vede dincolo de suprafață, din starea ta, din emoțiile tale, din dorințele tale neîmplinite ceea ce uneori, chiar dacă pare dur spus, prădătorii caută,  și anume : VULNERABILITATEA  ta. Cine să fie oare, prada lor?

Neîmplinirile, sărăcia, divorțul, eșecul uneia sau mai multor relații, prea mult bun simț sau prea multă lipsă de prejudecăți, singurătatea, dorința după afecțiune, după„a fi îndrăgostită”, pot face din tine o țintă sigură pentru ei „ prădătorii” fericirii și împlinirii tale.

Cauți un refugiu din problemele tale? Unde crezi că l-ai găsit?

Pentru a scăpa de problemele de acasă, multe tinere se aruncă în așa zisele brațe iubitoare, o căsnicie fiind salvarea dintr-o viață fără satisfacții, cred ele. Dar odată tăiate toate legăturile cu familia și ajunse „la cheremul lui”, iluzia vieții fericite dispare la fel ca un miraj.

În urma eșecului unei relații, mai devreme sau mai târziu, apare negreșit și dorința de a fi din nou fericită, de a lua viața de la capăt, de a crede cu tărie că a doua oară situația va fi total diferită de prima.

 Dar… te-ai gândit? Tocmai ea, dorința„ după fericire”,  te poate face mai vulnerabilă decât oricând, pentru oricine ar avea intr-un mod sau altul de profitat de pe urma amabilității tale.

Cu alte cuvinte devii vulnerabilă când „afișezi”prin cuvintele sau comportamentul tău una sau mai multe nevoi neâmplinite.

Ești și mai vulnerabilă când cauți și aștepți persoana potrivită să-ți împlinească aceste nevoi. Și această nouă  postură a ta este exact opusul situației de  a fi  independentă. Dependentă egal neatractivă!

Acesta este și motivul pentru care toate opiniile în această privință conduc spre același lucru, și anume spre a-ți rezolva problemele personale  înainte de a te arunca din nou într-o relație. Crezi că implicarea intr-o nouă relație vine la pachet cu fericirea. Dar… căsătorită, nu-i sinonim cu fericită.

Iată căteva dintre situațiile care te pot încadra in categoria vulnerabilă:

O stimă de sine scăzută, ca urmare a uneia sau mai multor relații neimplinite, sau în care ai fost înșelată sau ai suferit abuzuri.

Din start ești dispusă să renunți la pretenții și să accepți compromisuri.

Sărăcia, veniturile insuficiente pentru un trai decent, te predispun la a-ți căuta un sponsor în locul unui partener de viață.

Dorința după afecțiune te poate arunca în brațele celui dispus să ți-o ofere fără a te gândi prea mult dacă el este persoana potrivită pentru tine.

 Singurătatea, lipsa susținerii familiei, a prietenilor apropiați, te determină să vezi în celălalt un salvator, pe când, în realitate,  salvarea ta s-ar putea să fie ultimul său gând.

Reputația, care începe să șubrezească odată cu eșecurile în dragoste, te poate determina să accepți o  relație toxică în locul singurătății sau repudierii de către societate.

Teama de a înfrunta singură problemele te determină să cauți soluțiile în altă parte, decât cea potrivită ție.

Sugestibilitatea, manipularea, te pot determina să ai alegerile altora în locul propriei alegeri.

Mândria, orgoliul, te pot determina să crezi în mod fals că lucrurile nedorite se întâmplă altora, tu fiind vaccinată la ele.

Prea multa disponibilitate, dorința de a face ca toată lumea, te pot determina la un comportament impropriu ție.

Dorința de a stârni invidie te poate determina să urmărești o țintă, un trofeu, în locul unui suflet apropiat de cel al tău.

Dorința după obținerea succesului în viață cu orice preț te determină să iei iluzia drept realitate.

Lipsa de comunicare te face să nu fii realistă în aprecieri și așteptări.

Vulnerabilitatea ta te poate determina să nu obții relația pe care ți-o dorești și care uneori ți-ar putea întrece toate așteptările.

Dar…face parte din omenescul din noi să ne arătăm uneori vulnerabili.

Rămâne în schimb întrebarea:

    În fața cărei persoane ne putem deschide oare  sufletul cu adevărat ?

                                        Cu drag, Brândușa

 

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s