Declarație de dragoste, dar cu antifoane

De când cu povestea lui Romeo și a Julietei și până astăzi, se pare că romantismul n-a murit și fiecare femeie își dorește să trăiască momentul plin de fericire al scenei de la balcon, chiar dacă el în prezent îmbracă multe alte forme: inelul descoperit într-un buchet de flori, petrecerea surpriză, covorul roșu al petalelor de trandafiri…

Până când să tot mai creadă femeile că dragostea se reduce la vorbe?

Închisă în palatul torturilor nemeritate, inspirând aerul acela infect, ea și-ar fi dorit atât de mult să simtă adierea brizei  proaspete de afară…

Un caz șocant. Mary Staffer împreună cu fiica ei de șase ani au fost ținute captive timp de șapte zile de un individ, pe nume Ming, până când au valorificat singura ocazie, prin care au putut să scape. Obsedat de femeia stilată și educată, pe care a urmărit-o multă vreme, acesta spera că prin sechestrare, vor avea împreună viața pe care și-o imaginase, în obsesia bolnavă care îi acapara tot timpul și existența. Îi pregătea micul dejun, purta conversații pe diverse teme și discuta planuri de viitor, la care ea și fiica ei erau obligate să ia parte. Împreună cu femeia, care avea picioarele în lanțuri, încerca sa construiască o zonă crepusculară, pe care el o numea „viață de familie”. În tot acest timp, apropiindu-se de obrazul ei, îi șoptea : te iubesc Mary.

Te iubesc, cuvintele atât de mult dorite, se dovedesc uneori a fi cel mai tenebros coșmar. Și te întrebi atunci, cu toată sinceritatea, să se reducă dragostea doar la vorbe? Și să fie oare adevărat că uneori faptele vorbesc mai mult?

Și mai mult decât atât, ce crezi că se întâmplă cu persoana, care ar trebui să fie subiectul dragostei, atenției, protecției și bunătății,  atunci când este transformată în obiectul trebuințelor și plăcerilor egoiste, al obsesiei și controlului și asta sub masca colorată a iubirii?

Iubirea nu se reduce la vorbe. Iubirea se descoperă dincolo de declarații.

Declarația de dragoste este doar indicatorul drumului iubirii.

Iubirea înseamnă să-l vezi pe cel de-alături.

Asta înseamnă că partenerul tău beneficiază de atenție din partea ta, de ajutor și de susținere, de protecție, de spirit de observație. Și „a vedea” înseamnă mai mult decât o proiecție a privirii, mai mult decât a observa detaliile din îmbrăcăminte, înseamnă să-i vezi necesitățile, să-i descoperi oportunitățile de dezvoltare, prioritățile și potențialul.

Și tu mai știi că ai momente când „ nu vezi”, când te lovești de dulăpiorul de prin casă …ups, nu l-am văzut!. Dar era sub ochii tăi !!!

Și spun asta deoarece sunt cazuri, și nu puține,  în care cel de-alături se topește sub ochii tăi, fie de boală, fie de oboseală, fie de stres și… nu observi.

 Să vezi mai mult, să vezi  tristețea care se citește în privire,  dincolo de masca fericirii afișate, să vezi efortul pe care îl depune zinic pentru fericirea ta, dincolo de declarațiile că totul e în ordine.

Iubirea înseamnă să-l auzi pe cel de-alături.

Ooo, dar cât mai vorbește. Problema nu e când vorbește prea mult, ci atunci când tace.

Să-i înțelegi standardele, să poți descoperi printre cuvinte, dorințele neexprimate. Să ții cont și de punctul său de vedere. Sau, chiar  se mai întâmplă draga mea ca  uneori să nu auzi ce spune, să-ți treacă vorbele lui pe lângă ureche, să nu-i  auzi preferințele sau  nemulțumirile ? Și-atunci, sătul de inutilitatea vorbelor sale,consideră că e mai bine să mai tacă.

Să-l auzi înseamnă să-i  analizezi nuanțele din exprimare, făcând diferența între afirmație și ironie, între glumă și adevăr. Să-l auzi înseamnă să-l asculți, să fii interesat de ceea ce spune, de proiectele și planurile lui.

 Cum e atunci când tu-ți impui propriile preferințe, fără a auzi de fapt ce-și dorește cu adevărat?

 E ca în ziua în care tu crezi că vei primi trandafiri și el îți oferă orhidee, considerându-le mai prețioase.

Iubirea inseamnă să-l simți pe cel de-alături.

 Să încerci să-l cunoști pe cel din realitate, dincolo de ceea ce afișează în societate. Dincolo de masca durității se poate ascunde de multe ori o persoană sensibilă, ce așteaptă  nu doar să fie descoperită ci și acceptată. Tu ce-ți dorești ?

Poate că adierea vântului n-o auzi , dar cu siguranță vezi frunzele pomilor  dansând și-i simți briza proaspătă pe obraz.

Dar aerul îmbâcsit nu-l vezi, nu-l auzi și nu-l simți, doar știi că miroase greu. Aerul greu  cu siguranță te îmbolnăvește.

Iubirea dovedită, și nu doar declarată, va aduce cu sine un fresh air în viața ta. Ea îți va aduce suport, protecție și considerație. Declarația de dragoste pentru care faptele vorbesc mai mult, este singura pe care ai dori s-o auzi. Așa încât ai grijă la cine-ți cântă serenade sub balcon. Și dacă pe drumul iubirii te-ai pierdut în vorbe fără acoperire, atunci amintește-ți că întotdeauna va fi o inimă care bate cu tine, pentru tine.

                                                          Cu mult drag, Brîndușa

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s