Tu în care dintre genuri te regăsești-Femeia cu trofeu sau femeia trofeu?

Să fie femeia un trofeu, câștigat din spiritul de competiție al bărbaților și pasiunea lor veșnică pentru vânătoare?

  Da, marea majoritate a bărbaților consideră femeia un trofeu, pe care se luptă să-l cucerească în valsul seducției, prin balansul continuu dintre animus și anima, într-un joc al privirilor, atracției, pasiunii și provocărilor ce își găsește sau nu finalitatea. Și acest joc al vânătorii devine cu atât mai incitant, cu cât speranța cuceririi se îmbină cu tensiunea inabordabilului.

Și dacă întrebi bărbații, de ce sunt femeile trofee pentru ei? Îți vor răspunde:

 Pentru că asta se străduiesc ele să fie, respectiv frumoase, elegante, educate și de carieră, mereu în competiție unele cu altele și cu sine.

Totuși în această cursă nebunească a cuceririlor de tot felul, abordarea seducției lor poate lua o turnură diferită.

   Să fie femeia trofeul mult visat al unui bărbat îndrăgostit nebunește de ea, izvorât din atracție, pasiune și simpatie, pe care o dorește aproape de inima și pieptul lui toată viața sa, ea devenind obiectul dragostei, visurilor și gândurilor lui și proiecția celor mai frumoase sentimente de iubire, ridicată de el pe un piedestal de regină a inimii, sau…

   Să fie femeia pe care se străduie s-o cucerească un mijloc de satisfacere a plăcerilor egoiste, de creștere a nivelului de trai sau a statutului în societate, ori în cercul de prieteni în care se învârte, un trofeu demn de un mascul alfa pentru consolidarea ierarhiei  și puterii, un mijloc la îndemână pentru o viață confortabilă, obținută ușor?

Diferența de nuanță e esențială.

   În primul caz e vorba despre tine, despre fericirea ta, despre visurile tale, binele și bunăstarea ta, pe care le vei împărtăși alături de el.

   În cel de-al doilea caz este vorba doar despre el, despre binele, confortul și prosperitatea lui obținută prin efortul tău, pe seama generozității tale, prin valorificarea tuturor resurselor de care dispui, inclusiv timpul și răbdarea ta până la epuizare.

Atât de ușor devin femeile trofee cucerite lesne de vânătorii de comori iscusiți, când viclenia nativă a unora îi determină să le manipuleze cu satisfacție, la nesfârșit.

Ce frumoasă ești iubito, aș avea nevoie de niște bani! Și se duce cu ei la amantă! Și femeia trofeu nu-și dă seama de fapt că e femeie-portofel, decât abia atunci când nu mai are resurse. Dintr-odată îi piere și iubirea și frumusețea de care avea parte din belșug.

Dragă, știi să gătești, știi să speli, știi să calci? Bine, te iau de nevastă. Și ea se ocupă de tot și toate, spală, gătește, merge la serviciu, plătește facturi și crește cei patru copii, în timp ce el duce o viață confortabilă, sport, distracții, chefuri, amante.

Femeia trofeu, apreciată în tinerețe, abandonată la bătrînețe, dată ușor pe replica ei mai tânără, după nenumărate scene de gelozie și posesivitate.

 Femeia trofeu e inevitabil părăsită atunci când nu mai are ce oferi, sau când nu mai e dispusă să ofere.

Și cum viața bate filmul, îmi amintesc durerea unei femei, a cărei poveste am citit-o  într-o revistă : „ Relația noastră a mers foarte bine, spunea ea, soțul meu iubea distracția și ieșirile la munte, la mare, până când eu m-am îmbolnăvit de cancer. Atunci, zise ea cu nesfârșită tristețe, m-a părăsit, spunând că el are nevoie de o femeie cu care să se distreze și nu de una cu probleme, alături de care ar fi pe post de infirmier”.

Tu cum știi că ești o femeie dorită, sau doar un trofeu?

Intuiția noastră feminină nu ne părăsește la greu.

Dacă discuțiile voastre sunt despre tine, talentele tale și ce-i poți oferi, despre pretențiile și preferințele lui, despre viața confortabilă la care aspiră, despre îndatoriri și obligații, despre încredere necondiționată, despre demonstrații de iubire, intuiția ar trebui să-ți spună că centrul universului lui în materie de eros nu ești tu, dar ești în schimb polul său de afaceri sau plăcere.

Dacă  discuțiile se concentrează în schimb pe protecția pe care ți-o poate oferi ca bărbat, pe toate planurile, pe progresul și devenirea voastră împreună, dacă părerea și fericirea ta contează pentru el, dacă spune lucrurilor pe nume, dacă ești mustrată când greșești și vezi progrese în viața ta alături de el, atunci ai lângă tine un bărbat adevărat, interesat de tine, nu față de tine.

Femeile trofeu sunt de multe ori întâlnite pe post de bibelouri, carduri de credit, polițe de asigurare, electrocasnice și alte lucruri strict folositoare pentru bărbatul ce confundă viclenia cu inteligența, atunci când aspiră la o viață confortabilă fără efort, promovată de mass-media, viața starurilor de cinema, folosindu-se de lipsa de experiență a celor educate și de bună credință.

Ascultă-ți intuiția mai mult decât inima, și dacă dacă de la început lucrurile nu par în ordine, prea frumos să fie adevărat, sau prea plin de certuri și reproșuri, dacă simți că a intrat falsul în viața ta și nu ești fericită, dacă nu îți explici anumite comportamente sau ai îndoieli, nu lăsa lucrurile să meargă înainte, nu continua să trăiești într-o lume virtuală, căci într-o zi te va trezi la realitate un duș rece, nu mai devreme însă ca prețul să fi fost plătit.

Frumoasă ești, iubita mea
La ceas târziu în noapte
Tu strălucești în viața mea
Te rog, ascultă-mi inima
Privește-mă și nu pleca
Rămâi te rog în viața mea (Marcel Pavel-Frumoasa mea)

Alege să fii o femeie fericită și împlinită, cu o viață frumoasă, alături de cei care te iubesc.

                                                              Alături de inima ta, Brîndușa

 

 

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s