Câștigi atunci când pariezi totul pe tine ?

         Prea multe citate de pe internet care descriu cum un bărbat puternic, cu influență, realizat profesional, are în umbra lui, de fapt, o femeie și mai puternică. Cât adevăr, câtă realitate se află în acest mit? Și tu, influențată de aceste vorbe, mândria feministelor, ce îți spui? Că deții și tu controlul, puterea de a influența lucrurile, de a ajunge acolo unde dorești.  Și atunci, fiindcă-l placi pe el, fiindcă ești atrasă de el și-l dorești în viața ta cu orice preț, îți spui că nu contează…

      Nu contează că e cam comod din fire, lasă că-l schimbi tu, nu contează că petrece cam mult timp prin baruri, lasă că-l dai tu pe brazdă, nu contează că-i cam fug ochii după femei și nu a avut relații stabile, lasă că de dragul tău se schimbă el…

Și nu realizezi că, de fapt, mizezi totul pe tine…

     Ani întregi, declara o femeie, m-am străduit să fac din Greg al meu o persoană activă, un bun orator și antreprenor și de fiecare dată m-am trezit cu un : mai lasă-mă în pace, până când m-am resemnat și l-am acceptat așa cum este, calm impasibil, nedornic să se implice mai mult…

      Și îmi aduc aminte un desen animat din copilărie, cu tăurașul Ferdinand. Acesta a fost silit de împrejurări și societate să lupte în arenă cu taurii cei mai feroce. Dar Ferdinand iubea viața comodă și prefera să miroase florile și să lenevească în umbra pomilor. Astfel încât, forțat să lupte în Corrida, ajuns în arenă, Ferdinand este  interesat de buchetul de flori al matadorului și nu de luptă…

Tu câți ani din viață ți-ai da să-l transformi pe Ferdinand, dintr-un tăuraș comod  într-un taur feroce?

Și astfel, draga mea ajungi să te plângi că relația voastră nu l-a schimbat pe el în mai bine.

Că dacă era leneș înainte, în zadar aștepți să se dea pe brazdă și să facă carieră omul.

Că dacă el schimba periodic femeile, nu trece mult și apare și a treia persoană în viața cuplului, o altă ea, aburită de declarațiile lui și constați că faci parte din același tipar .

Că dacă era agresiv înainte, acum ținta atacurilor sale ești chiar tu și-și varsă nervii pe tine.

Că dacă era un mincinos înainte, acum te miri singură că nu e sincer cu tine.

  Și încercările tale de a-l face să fie altfel, să „ lupte în arenă” au eșuat. Fiindcă el se simte bine în tiparul său comportamental, iar trecerea lui în alt tipar îi este improprie și-i creează disconfort.

Sigur, poate încerca pentru un timp să meargă după regulile tale, ca să te mulțumească pe tine. Sigur, se poate preface un timp, ca să nu te piardă pe tine, dar va reveni mai devreme sau mai târziu la forma care este confortabilă pentru el, la obiceiurile zilnice care îi creează plăcere, la stilul său de viață și mai mult decât atât va prefera în final o femeie care să-l accepte așa cum este și alături de care să reintre în parametrii săi de confort. Pentru unii bărbați, astfel, motivația înșelării partenerei nu e doar de natură sexuală ci evadarea de lângă femeia alături de care nu poate ține pasul și nu se simte împlinit, apreciat, iubit, alături de care viața e mai simplă pentru ei și mai confortabilă.

Tu nu auzi declarațiile lui, de la începutul relației voastre, ce vrea, ce-și dorește de fapt, dacă are planuri realiste sau doar fabulează?

Se știe că de multe ori bărbații își declară de la bun început intențiile, dacă doresc relații stabile, transformate în căsătorii, sau dacă doresc doar o aventură. Îți trebuie multă naivitate să crezi că poți ține alături de tine toată viața un bărbat ale cărui intenții au fost evidențiate de la bun început.

Și pariind pe tine și pe farmecele tale, pe puterea ta de seducție sau pe inteligența ta poți deveni lesne ținta unor personaje  nu tocmai bine intenționate sau chiar profitoare.

Și obosită să descoperi metode zilnice , tot mai sofisticate de schimbare a lui „Ferdinand”, constați că treci „din lac în puț” și omul e același, poate cu frizura schimbată, dar tu în schimb ți-ai dat ceva ani din viață și mai bine făceai ceva util în timpul ăsta.

Astfel încât, decât să pariezi în relația de cuplu pe ceea ce nu vezi, analizează ceea ce vezi. Analizează ceea ce este în acest moment persoana de lângă tine și dacă-ți place ceea ce vezi, privește la ceea ce ar putea deveni alături de tine, beneficiind de suportul tău, fără promisiuni nerealiste, neverificate și pe care nu poți conta, speranțe deșarte ale imaginației tale, care te pot seca de puteri în zadar.

Dincolo de trăsăturile caracteriale, care ne recomandă în buni sau răi, trăsăturile temperamentale le avem din naștere. În zadar vei încerca să faci, uneori, dintr-o ființă reflexivă un om activ, la fel cum în zadar vei încerca să ții în loc, spre meditație sau lectură o persoană preponderent activă. Educația poate aduce ceva îmbunătățiri atunci când e asociată cu voința, dar trăsătura temperamentală își spune cuvântul.

Dacă vrei un om activ, ia-ți un om activ. Dacă vrei un bărbat serios, ia-ți unul care dovedește zilnic seriozitate. În aceste cazuri nu mai pariezi pe nimic, căci aceste trăsături sunt fundamentul personalității sale și nu vei fi dezamăgită în așteptările tale. Sigur, sunt și excepțiile care confirmă regula, că după ani buni, el totuși s-a schimbat, dar aici viața ta devine o ruletă rusească.

Alege bărbatul de la care ai tu ce învăța, lângă care tu vei ajunge o femeie și mai puternică decât ești. Îți doresc să ai o viață împlinită.

Cu drag, Brândușa

 

 

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s