Jocurile seducției, Scufița Roșie și lupul-Despre ea

       Mă ucide ea, încet, îmi rupe inima …din piept, sună versurile șlagărului lui  Mihail. Nici cel mai frumos dintre manechine nu se compară cu ea, căci atunci când merge pe stradă ea, ooo, întoarce capetele tuturor ca un magnet.

 Nu frumusețea ei impresionează, ci faptul că are ceva aparte, felul în care vorbește, felul în care se poartă, personalitatea ei. Când apare ea pe scenă, reflectoarele se aprind ATENȚIE VINE!. Îmbrăcămintea ei are întotdeauna prospețimea, frumusețea și savoarea anotimpurilor. Ea impresionează pe oricine, fiindcă știe: știe să vorbească, știe să glumească, știe când să tacă, știe să râdă, știe ce să spună, știe…

Fiecare părticică din ființa ei emană personalitate. Zâmbetul din privire, limbajul trupului,  poartă în el farmecul seducției . Bărbatul care reușește să-i dea întâlnire este vrăjit de puterea ei interioară. Ea are replicile potrivite, știe să inițieze conversația și să tacă cu subânțeles și-l privește subtil pe sub genele lungi . El nu-și poate crede ochilor că o astfel de femeie iese cu el și încearcă să se apropie, pas cu pas tot mai mult. Dar atunci când inițiază un gest mai tandru, un act de seducție masculină, se trezește cu un refuz categoric. Și încearcă în zadar să găsească o explicație logică, cum de a putut interpreta atât de greșit mesajele ei, unde a greșit sau a decurs totul prea repede și e stupefiat de refuzul ei.

Lupul, crede că a ajuns la trofeu, dar când dă să se apropie, are o mare surpriză, Scufița roșie dispare din viața lui, ca și când povestea n-ar fi existat niciodată.

Ce-a luat „lupul” drept puterea de cucerire prin farmecul personal nu e decât un joc al seducției, o plasă pentru naivi. În cazul în care și el are personalitate, stil și charismă, acest joc, această confruntare va fi cu siguranță distractiv și  pentru el.

      Internetul este plin de sfaturi pentru seducție, metode, manuale, seducția privită ca o artă. Și neinițiate în această tehnică, frumoasele noastre încearcă să parcurgă cursuri, să citească cărți despre „cum să cucerești bărbatul visurilor tale”. Și primesc acolo fel de fel de sfaturi despre cum să-l răpună pe el, cum să se îmbrace ca să-l cucerească, cum să-l privească , când să-i răspundă la telefon, cât timp să petreacă la prima întâlnire, cum să-l manipuleze.

Cu cât vei săpa mai mult după materiale de seducție, cu atât vei constata că unele din  tehnicile astea sunt dea dreptul  stupide  și de cele mai multe ori nu fac decât să atragă în viața ta personaje dubioase și oportuniști, care interpretează o privire aruncată la întâmplare spre ei drept invitație, o trecere prin dreptul lor drept provocare, o apreciere banală drept disponibilitate, spre deosebire de bărbații puternici și adevărați, care nu sunt impresionați de astfel de nimicuri. Ei vor râde de fluturările tale de gene, de zâmbetele tale false, de stângăciile tale și chiar de ținuta ta.

Și tu, naivă și cu agenda seducătoarei la tine, te duci poate la prima întâlnire îmbrăcată provocator, gândind că ești irezistibilă, crezi tu.

 Și bărbatul de lângă tine ți-a făcut ușor evaluarea  și știe din start că drumul către tine este scurt și chiar neinteresant, constată el.

Și odată cu trecerea timpului realizezi că seducția, privită ca un farmec personal care pătrunde la inima celuilalt,  are la bază alte valori. Fără să greșesc, tind să afirm că cea mai puternică formă de seducție stă în caracterul unei persoane, farmecul care emană prin bunătate, lumina din priviri care nu poate fi înlocuită de nimic altceva, zâmbetul adevărat, aplecarea către ceilalți, spiritul de sacrificiu, dăruirea necondiționată, puterea interioară poartă în ele cele mai puternice forme de seducție.

Ce spui tu? Suna un comentariu de pe un site de dezvoltare personală, am văzut bărbați, cu femei de calitate , care au căzut instant în fața unor analfabete cu forme 90-60=90.

N-am înțeles totuși de ce astfel de bărbați ar trebui prețuiți, doar cine se aseamănă se adună, până la urmă. Nu-i așa?

Frumusețea seducției stă într-o personalitate puternică, care nu e ușor de influențat, nici de manipulat, care știe ce vrea, care și-a câștigat independența, care are viață socială, prieteni, o carieră în care excelează, hobby-uri în care investește timp și talent, care știe să-și organizeze viața.

Frumusețea seducției zace ascunsă în fiecare din noi, ea strălucește în dansul erotic al pasiunii dintre animus și anima. Cum seduce o femeie? Tocmai prin faptul că e femeie , prin faptul că lasă să strălucească feminitatea ei, finețea, grația, gingășia și delicatețea ei și toate atributele sale atractive, prin faptul că este autentică, are o imagine de sine pozitivă care o face greu de cucerit  și demnitate.

Dar atunci când te îmbraci provocator riști să rezonezi doar pe latura unei atracții pur fizice, asemenea unui foc de paie. Știi cât durează? Însă cucerirea sufletului unui bărbat înseamnă rezonarea la un alt nivel, pe un alt palier, care nu are de a face nici cu interesul material, nici cu simpla chimie și depășește banala prietenie. Fizic,  bărbații pot fi cuceriți ușor de multe femei, dar, doar una singură reușește să le cucerească și inima, care va tânji de dorul ei.

Dar tu, seducătoareo, care știi să frângi inimi, tu ești preocupată doar de jocul seducției, care îți tocește sensibilitatea și iți știrbește frumusețea interioară, la fel ca multele materiale de educare ce promovează nonvalori, din capcanele lumii moderne. Tu, seducătoareo, oprește-te o clipă și stai și ascultă muzica sufletului tău. Cu siguranță îți va cuceri inima și ție, cineva, cândva, dar pentru asta vei avea nevoie tocmai de …inimă.

Îți doresc să fii iubită, fiindcă meriți asta!

Cu drag, alături de tine și astăzi, Brîndușa

 

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s