Unde crezi că ajungi, atunci când te lași condusă de valurile vieții?

    Te invit astăzi din nou la reflecție. Ce-ai visat să fii, ce-ai visat să devii în copilărie și în adolescență și câte din visele tale s-au împlinit pe parcurs? Pentru câte ai luptat, pentru câte ai dat tot ce-ai putut din tine? Poți spune că ți-ai urmărit cu tenacitate visul, țelul și nu te-ai oprit până n-ai făcut tot posibilul să-l atingi, atunci când ai crezut că reprezintă vocația ta, pasiunea ta, lucrul care te definește?

      Sau, mai degrabă ai crezut în noroc, te-ai lăsat în voia valurilor, să vezi încotro te vor duce, sperând mereu că ceva bun se va întâmpla în viața ta ? Nu crezi că la un moment dat poți pierde controlul și valurile te vor duce tot mai mult în larg și îți va veni greu să mai vezi țărmul, cu atât mai mult să te întorci?

Limanul este locul în care vrei cu siguranță să ajungi, este locul la care ai visat încă din copilărie, este fericirea ta și locul în care regăsești partea cea mai bună din tine. Ai ajuns astăzi la acest liman al fericirii tale, al împlinirii tale?

Ce reprezintă acest liman pentru tine?

   Poate fi profesia pe care ai invidiat-o întotdeauna, poate fi casa visurilor tale, o relație pe deplin fericită, un standard material sau social ridicat sau împlinirea dorinței de a-i putea ajuta pe cei din jur, sau toate la un loc. Și ce faci tu, în tot acest timp?

  Aștepți zadarnic o promovare într-o slujbă care nu te reprezintă, stai în aceeași locuință de ani buni, în care mai schimbi doar perdelele de la geamuri, aștepți ziua în care îți bate la ușă bărbatul visurilor tale, speri într-o moștenire căzută din cer și visezi la ziua când vei avea suficiente resurse să salvezi omenirea.

    Vestea rea e că valurile vieții nu te duc întotdeauna  la țărm. Vestea nu tocmai bună e că viața e făcută ca să lupți pentru ceea ce-ți dorești și succesul este partea celor curajoși. Ei au curajul să iasă din monotonie  și să înfrunte valurile. Ei înoată cu tenacitate pentru a ajunge la țărm. Și astfel își depășesc limitele. Și astfel ajung acolo unde nu sperau să ajungă.

Draga mea, nu lăsa viața să te conducă, condu-ți tu viața.

Nu lăsa viața să te ducă acolo unde vrea ea, fără să reacționezi, fără să realizezi unde ajungi.

Sunt oameni care au refuzat să se complacă în profesii plictisitoare, au luat-o de la capăt, s-au recalificat și au ajuns acolo unde și-au dorit. Sunt femei care au refuzat să fie umilite de bărbatul infidel, oricât de șarmant ar fi fost acesta și au preferat să trăiască o relație adevărată și nu o minciună. Aceste femei au avut curajul să-și reinvestească sentimentele și au reușit.

Și sunt persoane care au luptat pentru un trai mai bun și care au folosit orice resursă pentru a-și ajuta semenii. Viața noastră ar trebui să fie o continuă investiție de efort, talent, devotament.

     Pare comod să te mai arunci din când în când în voia valurilor, să vezi unde te duce viața, dar s-ar putea să vezi că te-ai îndepărtat de locul în care chiar doreai să ajungi.

Pare comod să stai și să nu lupți, pentru ca  la sfârșit să plângi cu disperare că „nu te-a lovit norocul” .

Ce înseamnă cu adevărat „să vrei” ceva? Înseamnă să-ți dedici timpul, energia, resursele pentru a obține lucrul respectiv. Să-ți schimbi pe moment confortul sau să-ți schimbi felul de a fi. Înseamnă să încerci, să cazi și să te ridici din nou.

Înseamnă să controlezi tu forța valurilor.

Înseamnă să crezi că Dumnezeu te poate ajuta să ajungi acolo unde ți-ai propus.

    Cât efort ai depus pentru a te perfecționa în profesia mult visată și cât de mult ai investit în tine, în calitățile tale și în imaginea ta ? Cât de mult te-ai informat, cât ai studiat, câte sfaturi competente ai cerut pentru a schimba ceva în viața ta? Hai recunoaște.

Nu mai aștepta să te  găsească norocul, ci schimbă-l tu. Nu mai fi fetița ce privește peste gard, privește la ce are fericita vecină, la viața ei de familie și la toate împlinirile ei. E timpul să ieși din cocon, să-ți întinzi aripile de fluture și să zbori.

Și întreabă-te astăzi ce e mai confortabil pentru tine: să te lamentezi inutil, văzând cum zilele trec și tu ești în același pol al disperării că nimic nu se schimbă în viața ta, sau să iei măsuri, să-ți mobilizezi resursele, să cauți soluții, sfidând imposibilul.

  Schimbarea nu e întotdeauna confortabilă. Nu e la îndemână să ieși din monotonie, din confortul vieții cu care te-ai obișnuit. Schimbarea e un risc pe care trebuie să cântărești dacă merită să ți-l asumi. Însă  nefăcând nimic, neieșind din  monotonie nu vei obține mai mult, nu vei progresa și nu-ți vei împlini visurile tale. Și țintește sus, investește suflet și pasiune și vei avea și rezultate. Înfruntă valurile vieții. Niciodată nu e prea târziu.

După ieșirea din adolescență, la orice vârstă te poți considera prea în vârstă, sau dimpotrivă, poți considera că acum e momentul să iei o hotărâre pe care ai așteptat-o de mult și să-ți schimbi viața.

Și ai exemple nenumărate în viața de zi cu zi despre ce înseamnă să te lași în voia valurilor.

 Dacă ai dezvoltat o dependență, unde crezi că ajungi?

Dacă lași datoriile să se acumuleze, iarăși, unde crezi că ajungi?

Și dacă te lași dominată de un monstru, cum crezi că vei sfârși?

Chiar dacă pare dureroasă, ieșirea din situația în care te-ai complăcut, nu crezi că-și merită prețul?

   Nu ești obligată să faci lucruri care îți aduc doar necaz și nefericire: să stai în compania celor care nu-ți vor binele și te sapă la rădăcină, să-ți irosești resursele de timp sau materiale pentru persoane care profită, să nu crezi poți fi iubită sau acceptată și în alte condiții decât cele de acum.

Terapia greutăților prin care ai trecut te-a doborât, sau te-a făcut mai puternică? Printr-o simplă scimbare de mentalitate tu poți transforma răul prin care ai trecut într-un izvor de inspirație și de bine, din care alții au ce învăța, din care alte femei au ce beneficia. Viața este inutilă? Depinde de unghiul din care privim!

Îți doresc astăzi multă fericire.

Cu mult drag, alături de tine, Brîndușa

 

 

 

 

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s