Află sentimentul care e punctul terminus de la care trebuie să-ți schimbi stilul de viață

          Te-ai întrebat de multe ori cum de ai reușit și te-ai mai întrebat, draga mea de ce ai eșuat? De unde ți-a provenit puterea și energia și unde ai greșit când ai luat decizii? De câte ori ai privit în interiorul tău, să vezi motivul adevărat al hotărârilor tale, al acțiunilor tale?Au fost dictate cumva de conjunctură sau de impulsul de moment sau poate că au fost decizii bine cântărite, ce spui tu?

Te-ai gândit în meditațiile tale, la unul din motivele des întâlnite, ce îi determină pe oameni să reacționeze: frica?

Da, frica ți-a motivat vreodată deciziile tale? Încă din copilărie, teama de –a nu-ți supăra părinții te-a determinat să nu iei întotdeauna propriile decizii, chiar dacă erau hotărâtoare pentru viața ta.

Teama de a nu-i supăra pe alții, teama de ce-o să spună lumea, frica de a nu fi respinse de cei dragi și de cercul de cunoștințe și prieteni, motivează hotărârile multor persoane, de foarte multe ori în defavoarea lor.

Frica de a nu rămâne singură, teama că nu vei găsi un partener mai bun îți poate afecta decizia de moment, te poate determina să nu iei hotărâri din din inimă, nici din rațiune ci…i-a ghicește? Din frică.

Ce vei face mai departe? Lanțurile compromisurilor nu se vor sfârși: teama de a nu-l supăra pe el, teama de a nu fi abandonată, teama de eșec.

Din teamă nu vei schimba nimic în viața ta și tot din teamă îți vei alimenta nefericirea.

Teama de a ieși din monotonie, de a te descurca singură, de a-ți schimba viața.

 Frica te paralizează, cu toate că în realitate nu există, fiind doar iluzia creată de propria ta minte. Dacă o înfrunți, ce repede dispare.

     Ia să vedem câte persoane și-au distrus viitorul împreună, cu toate că drumurile li s-au întâlnit, dar n-au riscat o vorbă, din teama de eșec? Și pornind de la o adunare simplă din matematică și anume că zero și cu zero fac tot zero, s-a ales praful de investiția de sentimente, speranțe, așteptări, ce nu vor fi împlinite niciodată.

Frica că nu vei reuși în viață, că nu ești capabilă să profesezi într-un anumit domeniu, că tu  nu ești în stare să ajungi la performanțele celorlalți, îți inhibă până și creativitatea: ești tu capabilă să vorbești în public, ești tu capabilă să-i conduci pe alții, ești tu capabilă să te implici în proiecte sau să-ți continui studiile?

     Și lista poate continua chiar cu lucrurile cotidiene: ești tu capabilă să gătești ca vecina ta, să-ți faci casa pahar ca și prietena ta sau să faci sală ca și colega ta? Tocmai de aceea performanța este partea celor curajoși. Dacă-ți vei învinge teama, vei constata cu stupoare de câte lucruri ești capabilă. Dacă nu-ți vei învinge teama, în schimb, e posibil să nu afli niciodată și atunci ai parte de celebra adunare, care dă…zero.

    Numai că, ironia sorții constă în faptul că atunci când ajungi chiar la zero îți învingi  și temerile tale. Atunci când nu mai ai ce pierde, te eliberezi și de frică și începi să faci toate lucrurile  în întâmpinarea planurilor tale, pe care le-ai abandonat de multă vreme, din …teamă? Curajul și credința că vei reuși îți vor mobiliza energii nebănuite. S-a constatat că în condiții extreme, sistemul nervos  acționează asupra glandelor medulosuprarenale ce determină  producerea de adrenalină.  Sub influența acestui transmițător neuronal omul descoperă energii nebănuite. În astfel de situații oamenii au fost capabili să-și depășească limitele. Au sărit garduri mult prea înalte  în condiții obișnuite, au alergat distanțe mult prea mari, cu toate că erau răniți, și-au folosit inteligența pentru a scăpa din capcane și au reușit.

Frica te poate face să exagerezi problemele. Din cauza fricii, problemele tale pot căpăta dimensiuni hiperbolice. Se pot instala astfel, confortabil,  anxietatea și depresia. Știi și tu unde au ajuns unii, din cauza faptului că nu au avut suficient curaj să înfrunte problemele vieții?

Tot frica îți injectează veninul ei paralizant. Stai pe loc, rămâi la zero cu toate problemele tale nerezolvate, cu toate visurile neîmplinite, cu toate părerile slabe despre ceea ce poți tu și ceea ce vei obține vreodată.

Teama poate fi un mobil bun al acțiunilor tale?

Dacă îți asculți părinții din frică, crezi că e în regulă?

Dacă iți asculți soțul, sau șeful din frică și nu din discernământ, e în regulă?

Câte compromisuri poți face, te-ai gândit? Și unde poți ajunge, te-ai gândit? Sunt femei ce au ajuns falimentare, din teama de a nu pierde afecțiunea unei persoane dragi.

Și temerile tale nu se vor opri dacă nu le vei învinge: teama de viață, teama de moarte, teama de implicare, teama de libertate, teama.

Frica a fost folosită din toate timpurile ca o formă eficientă de manipulare. Stresul și teroarea asociate ei au fost utilizate mereu ca forme de control. Frica inoculată încă din copilărie devine întipărită în personalitatea ta și ajungi un iepure fricos, care nu iese din colțul său, un struț care nu ridică capul din nisip. În colțul tău te vor înghesui și ceilalți, când tu aștepți un miracol să te scoată de acolo.

Ce-ai  să faci? Cum ai să te descurci? Ce-o să zică lumea? Întrebări care te conduc la frică și la compromis.

Și cum animalele de pradă îți simt teama, cum crezi că vor reacționa? Predispoziția ta pentru frică va fi resimțită și folosită în avantajul lor, cu siguranță te vor ataca. Însă „sângele rece”  și înțelepciunea te pot salva de multe ori.

Într-o lume neprielnică, care încuraja prejudecățile rasiale, Ben Carson și Oprah Winfrey au avut curajul de se impune ca și personalități marcante, excelând profesional. Dr. Benjamin Carson, medic de culoare, a fost primul neurochirurg de talie mondială ce a reușit operația de separare a gemenilor siamezi. Pentru activitatea sa Ben Carson a primit Medalia Prezidențială pentru Libertate, cea mai înaltă distincție din S.U.A.

Oprah Winfrey, prezentatoare în Chicago, este considerată cea mai bogată și influentă femeie de culoare din lume, având propria emisiune de televiziune la nivel național, cu cel mai vizionat show din istoria televiziunii, cu nu mai puțin de 16 milioane de telespectatori. Aceste două personalități, ca și multe altele nu doar că au reușit să-și împlinească visurile, dar și-au depășit cu mult așteptările.

Tu ai idee ce poți deveni și unde poți ajunge atunci când te eliberezi de teamă?

Reconstruiește-ți astăzi viața din punctul terminus de unde ai lăsat-o. Pornește de la zero, de data asta fără frică. Fă pași spre împlinirea visurilor tale dragi!

Îți doresc fericire din suflet. Mereu alături de tine, Brîndușa

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s