Tu mai crezi în Făt-Frumos?

    Primăvară, cupluri care se plimbă pline de romantism, și tu crezi în perfecțiunea vieții. Și ca femeie ce pornește în necunoscut îți dorești să aduci în existența  ta acel partener ideal, care să corespundă aspirațiilor  tale.

Și ai o listă întreagă de calități în care trebuie să se încadreze domnul: să fie amabil, amuzant și serios în același timp, obligatoriu deștept, bărbat de carieră și să nu uităm…devreme acasă. Să nu scădem din standarde nici în ceea ce privește fizicul său atrăgător, personalitatea și felul în care se îmbracă. Nimic nu e trecut cu vederea. Și am făcut aici portretul robot al unui Făt -Frumos modern. Am uitat ceva? Trebuie să aibă și mașină?

Și uite așa, din bărbații care te-ar putea interesa și din cei care-ți fac curte, identifici una, două sau mai multe din trăsăturile de mai sus. Și chiar dacă se întâmplă să te întâlnești cu Făt-Frumos în persoană, ești sigură că nu are prietenă, sau nu-l interesezi?

Și vremea trece și nemulțumirea crește și odată cu ea plictiseala pe care ți-o oferă singurătatea. Și uite-așa sunt cupluri formate „la plezneală”, sătule de așteptare inutilă, dar mai întâlnim și cupluri transformate în triunghiuri amoroase.

 Cu alte cuvinte, ea nu găsește bărbatul ideal, acel bărbat care s-o țină „pe palme” din punct de vedere financiar și să fie în același timp cu un fizic irezistibil pentru ea. Astfel încât dorința de confort „ pe seama altuia ”e asigurată din două părți. Unul este bărbatul muncitor, căruia îi crează iluzia unei căsnicii fericite, altul este amantul, care îi ține companie atât timp cât soțul muncește din greu.

Dragostea „din două bucăți” este des întălnită astăzi atât în rândul bărbaților cât și în rândul femeilor. Pentru că nu-și pot asigura dintr-o singură parte confortul dorit și unii bărbați procedează asemănător: nevasta gospodină, sau cu bani, ce îi așteaptă cu masa pusă și amanta sau amantele, care îi distrează. Triunghiurile amoroase generează nefericire, divorțuri, stres și nedreptate pentru partenerul înșelat.

Când o persoană dorește cu adevărat să profite, fie familia, fie prietenii, fie colegii, fiecare își va aduce contribuția într-o anumită măsură la fericirea sa. Atunci când dragostea nu e la ea acasă, cu siguranță va fi un intrus: fie un alt partener, fie alcoolul, fie jocurile de noroc și lista poate continua.

       Și se găsesc felurite motive pentru cei ce-și înșeală partenerii, că nu au găsit acasă apreciere, înțelegere, afecțiune, pe când, în realitate, la mijloc se află de multe ori  dorința după propriul  confort.

Diferențele dintre aspirații și posibilități vor fi principalele surse generatoare de nemulțumire.

 Când întâlnești o persoană, pe care o consideri specială, proiectezi asupra ei împlinirea visurilor tale, aspirațiilor tale de mai bine. Dar, se întâmplă de multe ori, ca ceastă persoană să nu aibă nimic de-a face cu planurile tale, cu visurile tale, ci mai mult cu propriile proiecte de viitor, în care așteaptă la rândul său să te încadrezi.

Această nepotrivire poate genera conflicte, nemulțumire și despărțiri. Tu nu îi oferi viitorul pe care și-l dorește, confortul pe care și-l dorește și una din părți trebuie să cedeze sau să se integreze, sau în cazul fericit, ambii să facă un compromis.

În goana ta după Făt- Frumos poți aștepta mult și bine să corespundă din toate punctele de vedere standardelor tale. Nu există o persoană creată perfect după portretul robot din mintea ta și de cele mai multe ori, când dragostea apare s-ar putea să fie diferită de tot ce ți-ai întipărit în minte ca fiind valoros pentru tine. Tocmai din acest motiv,  contrastele de multe ori se atrag și partenerii au ce învăța unii de alții.

Fiecare persoană îți oferă o altă lume, un alt univers, care ține de tot ce a acumulat și dezvoltat până atunci. Fiecare are alte standarde, alte obiceiuri, alte pretenții.

Totuși, fundamentul unei relații, dragostea, se diferențiază tocmai prin faptul că ia în primire o persoană și o ajută să se dezvolte și o face fericită. Când intervine iubirea  în viața unei persoane, schimbarea trebuie să fie vizibilă. Ea trebuie să aibă mai mult, pe toate planurile.      Dragostea se diferențiază tocmai prin faptul că ascultă dorințele, visele și aspirațiile celui de alături și încearcă, face tot posibilul să le împlinească. Dragostea nu va răni și nu va înșela. Când două persoane de sex opus aleg să-și unească destinele, ele se vor sprijini reciproc, se vor dezvolta reciproc, spre mai bine.

Spune-i partenerului tău dorințele tale, visurile tale, s-ar putea să nu le intuiască. Ascultă-l și află-i aspirațiile, țelurile. Susține-l și propulsează-l. Adevărata fericire se obține în cuplu prin acceptare, înțelegere și susținere. Alege-ți partenerul potrivit standardelor și aspirațiilor tale, sentimentelor tale și nu căuta perfecțiune, n-ai s-o găsești. Privește și la tine și la ce-i poți oferi. Da, va exista persoana cea mai potrivită pentru tine, chiar dacă nu e perfectă, într-o lume imperfectă, după cum știi. Așteaptă această persoană și nu te grăbi, o vei întâlni cu siguranță.

 Deci cum rămâne cu Făt- Frumos, la care ai visat în copilărie?  Dacă facem un sondaj de opinie, nimeni nu mai crede în Făt –Frumos în ziua de astăzi.  Într-o lume materialistă, într-o societate de consum, relațiile se înfiripă atât de ușor și Făt-Frumos nu are de luptat și nici de câștigat. De obicei el este asaltat și face față cu greu cererilor. Mai mult decât atât, ca să se impună, ca să câștige admirație, trebuie să fie „tipul rău”. Educația pare o valoare învechită și bunul simț la fel. Dar nu va aduce el oare, felul său de-a fi și toate metehnele sale și în relația de cuplu? Nu-ți va „mânca” zilele și nu-ți va strica plăcerile sau chiar planurile tale?

Și atunci cum recunoști adevăratul Făt-Frumos, bărbatul lângă care chiar ai putea să fii fericită?

    El nu arată ca în basme și de multe ori mașina pentru el e un lux prea mare, dar poate avea un caracter ca în basme, un comportament ca în povești. Povești?

El îți pune lumea la picioare și te protejează, pentru că ești prețioasă pentru el. El este acel bărbat la care te gândești mereu, către care alergi, lângă care te vezi îmbătrânind, pentru care ai alege să devii pe zi ce trece, femeia de care să fie în permanență îndrăgostit. Chiar dacă timpurile s-au schimbat, nu-ți pierde speranța. Nu căuta un prinț, ci așteaptă bărbatul cu un caracter de prinț, care demonstrează prin comportamentul său, societății, că adevăratele valori n-au murit. Nu te grăbi să sari în brațele unui „nimeni ”din dorința de a-ți acoperi golul generat de singurătate. Așteaptă-l, ieși în întâmpinarea lui, perfecționează-te, cu siguranță te va găsi, pe principiul că cine se aseamănă, se adună. Și când l-ai găsit, nu-i da drumul numai pentru că nu-i plac pastele, nu-ți ia flori decât de ziua onomastică, sau nu te sună de zece ori pe zi. Tu poți fi un izvor de inspirație pentru el, o oază de liniște, alături de care să se simtă ACASĂ.

Fericirea ta depinde mult și de alegerile pe care le faci în viață, depinde și de înțelepciune prin care îți gestionezi propria relație.

Îți doresc astăzi să ai parte de multă fericire. Cu mult drag, Brândușa

 

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s